Zavřít reklamu

Zpráva analytika Ming-Chi Kua naznačuje, že příští generace iPhonu už nebude disponovat čtečkou otisků prstů Touch ID. Bloomberg tvrdí, že Apple pracuje na vylepšeném bezpečnostním systému, konkrétně na technologii rozpoznávání obličeje. Uživatelé by k odemykání zařízení a k provádění plateb Apple Pay používali namísto Touch ID spolehlivější biometrickou metodu identifikace.

Apple pracuje na 3D senzoru, který by měl být integrován do přední kamery. Podle některých důvěryhodných zdrojů Apple testuje také skenování oční duhovky, aby zvýšil bezpečnost. Nicméně díky rozpoznávání obličeje by mohl být iPhone odemknut během několika set milisekund, přičemž údajně by mělo odemykání fungovat i v případě, kdy bude zařízení položeno na stole. Jelikož systém zachycuje více datových bodů než čtečka otisků prstů, je bezpečnější než Touch ID.  Mluvčí společnosti Apple odmítl cokoliv komentovat.

Samsung při představení své vlajkové lodě Galaxy S8 vychvaloval svou technologii skenování duhovky, ale jak se ukázalo, není až tak spolehlivá, jak ji jihokorejská společnost prezentovala. Hackeři obešli tuto funkci jen za použití vytištěné fotografie s kontaktní čočkou. Podívejte se na video, jak snadno se dá obejít skener duhovky u Galaxy S8:

Řešení Applu je bezpečnější, protože používá 3D skenování, a tak systém nebude možné obejít 2D obrázky. Bloomberg varuje, že tato funkce je momentálně ve fázi testování, a tak se Apple nakonec může rozhodnout, že ho do iPhonu 8 nezakomponuje. Stále je tedy padesát na padesát, zda Apple odstraní Touch ID, aby uživatelé používali pouze skenování obličeje.

Apple tvrdí, že má potíže s integrací čtečky otisků prstů Touch ID pod displej přístroje, ale údajně pracuje na dalších řešeních, včetně zadního Touch ID. Ale nad konečným řešením stále visí otazníky. Z posledních úniků je patrné, že Touch ID se na zádech nenachází, a tak je buď vložené do displejové části, nebo je odstraněno úplně.

iphone 8 fb

Dnes nejčtenější

.