Zavřít reklamu

Pokud jste doufali, že se Applu v příštích letech podaří klasické Touch ID do displeje integrovat a začne své iPhony vyrábět jak s Face ID, tak s Touch ID, následující řádky vás pravděpodobně zklamou. Pravděpodobně nejuznávanější analytická společnost zabývající se mimo jiné Applem, KGI Securities, si totiž myslí, že se Apple se senzorem otisku prstů příští rok definitivně na svých iPhonech rozloučí.

Analytik Ming-Chi Kuo ve své zprávě uvedl, že iPhony vyrobené v roce 2018 snímače otisků prstů opustí a nahrají je Face ID. Touto změnou v autentizační metodě chce podle něj Apple získat hlavně výhodu před konkurencí, neboť je výroba této technologie pro ostatní společnosti velmi náročná a kvalit Applu dosáhne nejdříve za několik let.

Kuo si též myslí, že všechny iPhony budou už od příštího roku disponovat OLED displejem s malými rámečky, který Apple letos vnukl prémiovému modelu X. Těžko však říci, zda se dočkáme klasické a “pluskové” varianty, či zda Apple sáhne k něčemu úplně jinému. Tak či tak je vcelku nepravděpodobné, že by stejně jako letos uvedl tři modely, které by však disponovaly prakticky tím stejným vybavením.

KGI vidí ve Face ID budoucnost

I když si před nějakým časem analytici mysleli, že většina uživatelů Face ID nepřijme, podle jejich nejnovějších průzkumu je to zcela opačně. Face ID bude podle něj naopak velmi úspěšné a stane se za pár měsíců stejným fenoménem, jakým je nyní Touch ID.

Face ID bude dokonce takovým tahákem, že se většina konkurence právě na přechod na něj zaměří. To se však pravděpodobně stane až s malým časovým odstupem, ve kterém se kvality Face ID naplno ukážou.

Vezme Apple všem analytikům vítr z plachet?

Ač se téměř všichni světoví analytici s prohlášením KGI shodují a Face ID přisuzují zářivou budoucnost, vše se může mrknutím oka změnit. Craig Federigni z Applu totiž před nedávnem naznačil, že se jablečná společnost s technologií Touch ID ještě úplně nerozloučila. I když sám řekl, že je Face ID budoucností autentizace, existují podle něj různé techniky a kombinace ověřovacích prvků, které by mohly mít v budoucnu smysl a produkty posunout zase o něco dál. Nechme se však překvapit, s čím na nás nakonec Apple vyrukuje.

iPhone X Plus FB

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.