Zavřít reklamu

Prakticky od zahájení prodejů nových iPhonů 8 se po světě šíří zvěsti, že zájem, který o ně měl být, je daleko nižší, než se předpokládalo. To se pokusil před pár dny vyvrátit svým prohlášením Tim Cook, který řekl, že jsou prodeje skvělé a je s nimi nadmíru spokojený. Podobně se v nejnovější zprávě vyjádřil i známý analytik Ming-Chi Kuo z KGI Securities, který označil zprávy o špatných prodejích iPhonů za nadmíru negativní.

Analytik si myslí, že byly prodeje o prvním prodejním víkendu stabilní, nikoliv však slabé. Ve své zprávě dále uvádí, že se dal přesně tento scénář očekávat. Poptávka po letošních iPhonech se totiž rozloží zhruba na dvě poloviny – jednu polovinu představují iPhony 8 a 8 Plus, druhou pak iPhone X. Po sečtení těchto dvou celků se pak Apple dostane opět na skvělá čísla.

Verze Plus na výsluní

Další zajímavou informací, kterou Kuo zjistil, je fakt, že se nové “Pluskové” verze iPhonů 8 prodávají lépe, než klasické 4,7”. Podle dosavadních statistik to dokonce vypadá, že je letošní 5,5” model nejlépe prodávaným “Pluskovým” modelem od příchodu této varianty na trh. Ani klasické verze si však nevedou špatně. Jejich o něco nižší prodej je však pravděpodobně zapříčiněn právě očekáváním iPhonu X, který se od něj zas tak výrazně neliší a cena, kterou u něj Apple nastavil, není v porovnání s klasickým iPhonem 8 o tolik vyšší.

Ačkoliv je Kuo ve své nejnovější zprávě vcelku optimistický, některá varování si přesto neodpustí. Domnívá se například, že by se v budoucnu mohla stabilita dodávek iPhonu 8 a 8 Plus lehce proměnit a nemusely by být zcela dobře dostupné. Těžko však říci, jak se nakonec tato situace vyvine. Zatím totiž víme pouze to, že jsou problémy pouze u modelu iPhone X. Pokud by však dovolil Apple komplikace i u iPhonů 8, znamenalo by to potíže nedozírných rozměrů. Jelikož je však jejich výroba a distribuce o poznání lehčí, doufejme, že se podobného scénáře nedočkáme.

iPhone 8 vs iPhone 8 Plus FB

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.