Zavřít reklamu

Před pár dny se začaly na některých místech ve světě prodávat nové jablečné produkty, mezi které patří i iPhony 8 a 8 Plus či třetí generace Apple Watch s LTE připojením. První informace, které ze zemí v první vlně prodejů unikly, však Applu moc radosti nepřinesly. Údajně se totiž prodeje iPhonů zcela podle plánů nedaří. To však Tim Cook svým prohlášením popřel.

Podobný scénář se koneckonců dal očekávat. Ke klasickým dvěma variantám iPhonů přibyla i nová prémiová, kterou pravděpodobně velké procento jablečných uživatelů před klasickými „osmičkami“ upřednostní. Nezájem ale některé prodejce překvapil. Tima Cook však nikoliv. „Jsem z prodejů nadšen. Hodinky s LTE jsou prodávány ve velkém množství po celém světě a to stejné se dá říci i o iPhonech. I u nich totiž zaznamenáváme dobré dodávky. Když vidíte, co se při jejich prodejích u obchodů děje, nemůžete být šťastnější,“ řekl Cook.

Marketingový tah?

Timovo prohlášení však může být jen jakýmsi marketingovým tahem. Právě zmiňované Apple Watch 3 mají totiž se svou hlavní funkcí – LTE připojením – obrovské problémy a recenzenti je spolu s běžnými uživateli označují za skoro nepoužitelné. Takováto reklama jim tedy v žádném případě moc neprospěje.

Apple si je však problému už od jeho objevení vědom a údajně dělá vše pro to, aby se ho co nejrychleji zbavil. To ostatně potvrdil i Tim. „Problém je velmi drobný, bude opraven v další aktualizaci softwaru. Souvisí s přenosem mezi Wi-Fi a LTE. Stává se to však jen ve vzácném počtu případů,“ tvrdí.

Uvidíme, jak se jablečná společnost se všemi problémy, které na jablečných produktech uživatelé nachází, popasuje. Vzhledem k tomu, že jsou LTE hodinky zatím spíše propadák a nové iPhony označují někteří zákazníci za špatný tah, protože přinesly jen pramálo vylepšení, bude jistě zajímavé zjistit, jak s prodeji pohne listopadové spuštění iPhonů X. Právě ten by měl Apple v prodejích spasit. Pokud se však potvrdí zvěsti, které tvrdí, že je iPhonů X nedostatek a na běžné uživatele se dostane spíše až v příštím roce, bude mít rozhodně Apple o čem přemýšlet. Nechme se však překvapit, jaká čísla se v následujících měsících ohledně prodejů Apple produktů objeví.

iPhone 8 iPhone 8 Plus všechny barvy

Zdroj: bgr

Dnes nejčtenější

.