Zavřít reklamu

I v Asii se začal prodávat iPhone 8, zahájení prodeje však nebylo doprovázeno kdovíjak velkým zájmem a nadšením – zvláště ve srovnání se zahájením prodeje předchozích modelů. Většina stávajících i budoucích zákazníků tedy s největší pravděpodobností čeká na začátek listopadu, kdy by měl přijít výroční iPhone X.

Před maloobchodní Apple prodejnou v Sydney na George Street obvykle v době zahájení prodeje nových modelů postávají stovky netrpělivých zákazníků. Letos podle svědků fronta před obchodem čítala zhruba třicet lidí. Zejména díky možnosti online objednávek i dodávek se v průběhu posledních let se počty lidí, tábořících před značkovými prodejnami Applu, značně snížily. Na relativně malém zájmu o iPhone 8 se mohla podepsat i slabší očekávání a fakt, že byl tento model zastíněn iPhonem X.

Mazen Kourouche, který stál ve frontě vzniklé 11 dní před oficiálním vydáním, uvedl, že „osmička“ se dočkala vlastně jen drobných vylepšení. „Vcelku se podobá iPhonu 7, ale například natáčí 4K videa při 60fps a namísto obvyklého kovu kryje jeho zadní část sklo,“ uvedl v rozhovoru pro agenturu Reuters. „Není zde mnoho nových funkcí.“

Jedna z věrných čínských zákaznic Applu zase uvedla, že pro ni jeden z důvodů k zakoupení iPhonu 8 představoval nový fotoaparát. „Čekala jsem až do půlnoci, abych mohla se svým přítelem sledovat Keynote a zjistit, co je u tohoto iPhonu nového. Jeho fotografické funkce vypadají opravdu skvěle, takže bych se změnou neměla váhat,“ uvedla devětadvacetiletá Ta Na.

Zmínky o iPhonu 8 a iPhonu X na čínské populární sociální síti Weibo byly coby ukazatel zájmu potenciálních zákazníků o poznání méně četnější, než u předchozích dvou modelů. iPhone 8 přitáhl zejména ty zákazníky, kteří chtěli pouze upgradovat ze svého původního modelu a neměli zájem platit nezvykle vysokou cenu za iPhone X.

iPhone 8 zlata v ruce

Zdroj: Reuters

Dnes nejčtenější

.