Zavřít reklamu

Pokud jste příznivci autentizační technologie Touch ID, máme pro vás špatnou zprávu. Přestože se o ní v posledních letech v souvislosti s iPhony mluví poměrně intenzivně, v dohledné době se na ně nevrátí. Tvrdí to alespoň velmi dobře informovaný reportér Mark Gurman, který dle všeho vychází z informací zdrojů pocházejících přímo od Applu. 

Gurman se před pár hodinami nechal slyšet, že testování Touch ID v několika podobách u iPhonů či iPadů s Face ID skutečně probíhá, ale jeho nasazení do finální verze produktů rozhodně není prioritou. Kalifornský gigant totiž i nadále bezmezně věří tomu, že je Face ID daleko smysluplnějším řešením pro valnou většinu situací a není tedy třeba jej doplňovat právě o možnost autentizace otiskem. Aby však Applu zcela neujel vlak, na tomto řešení pozvolna pracuje, jelikož jedině tak jej bude hypoteticky schopen v budoucnu v případě nutnosti nastavit. 

Poměrně zajímavé je to, že Apple nepřemýšlí jen směrem k implementaci Touch ID pod displej, ale má v rukávu i jednodušší verzi ve formě senzoru pro snímání otisku prstu v Power Buttonu, jak tomu je třeba u iPadů Air či mini. Toto řešení by se však mělo v budoucnu objevit maximálně u levných iPhonů SE a to navíc jen v případě, že by se u nich Apple rozhodl k výraznějšímu designovému přepracování, což se zdá být poměrně nepravděpodobné. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.