Zavřít reklamu

Společnost Spotify dnes pokořila další milník, podařilo se jí překonat hranici 50 milionů předplatitelů. Od oznámení, že služba pro streamování hudby dosáhla 40 milionů předplatitelů, uběhlo 5 měsíců. Uživatelská základna Spotify vzrostla během posledních 5 měsíců o více než 25 %. Ale stoupá i popularita služby Apple Music.

V prosinci konkurenční služba od Applu oznámila, že nasbírala během 18 měsíců přes 20 milionů předplatitelů. Pokud Apple Music roste stejným tempem, potom má v současné době někde kolem 22 milionů předplatitelů. V červnu 2016 jich bylo 15 milionů a v září 2016 17 milionů.

Spotify a Apple Music jsou dva velcí rivalové, kteří měli mezi sebou už několik konfliktů. V srpnu se Spotify začal bojovat proti strategii Apple Music, a tak údajně trestá umělce vydávající exkluzivity na Apple Music. Všichni umělci, kteří začali s Applem spolupracovat na exkluzivní bázi, jsou na Spotify znevýhodnění. Jejich tvorba se zobrazuje méně, nedostane se na takzvané featured playlisty a získá horší ranking. Vztah mezi službami je skutečně napjatý.

Obě služby testují nové funkce a způsoby, jak přilákat nové uživatele. Spotify například včera prozradil, že nasadí bezztrátovou kvalitu streamovací hudby.

spotify-macos-fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.