Zavřít reklamu

Po každoročním vydání nových iPhonů je velice zajímavé sledovat, jak se pohybuje křivka přechodu z minulé generace iOS na tu nejnovější. Stejně tak je to i letos. O tom, jak uživatelé přechází z iOS 9 na iOS 10 jsme psali již několik článků. Trvalo to jen pár týdnů a nový systém od Applu si ukousl největší podíl z pomyslného koláče s názvem iOS. Velmi mu pomáhá fakt, že se iPhone 7 opravdu dobře prodává. Na globální rozšířenost platformy Android ovšem Apple stále zdaleka nemá

Během třetího kvartálu letošního roku, vzrostl podíl iOS 10 na americkém trhu o 5,2%. Nové modely iPhonů byly v USA nejprodávanějšími smarphony za měsíc září a zabraly si tak více než 17% všech prodejů pro sebe. Za třetí kvartál tak rozšířenost platformy iOS povyrostla na 34,2%. Za stejné období naopak Android ztratil. Sice jen 3,3%, ale i tak se nejedná o zanedbatelnou hodnotu a v současné době je na americkém trhu 63,4% Android Smartphonů.

V USA si tedy Apple vede poměrně dobře, ale například v Německu se mu příliš nedaří. Zde ve třetím kvartále klesl ze 17,5% na 15%. V Číně pak ještě více, a to z 18,7% na 14,2%. V Anglii si například velmi dobře vede iPhone SE, jehož prodeje zde za 3. kvartál zaznamenaly 8,5% všech prodejů. V USA je to naopak jen 3,5%. V zámoří levnější a menší iPhone nikdy příliš populární nebyl.

iphone-7-packaging-fb

Zdroj: Cultofmac

Dnes nejčtenější

.