Zavřít reklamu

To, že Apple automaticky patentuje každý nápad, který někdo z této společnosti dostane, už dlouho víme. Existuje mnoho lidí, kteří si říkají „lovci patentů“ a jednoduše tyto patenty dohledávají a více se nimi zaobírají. Většina těchto patentů nebude nikdy využita, ale co kdyby s tím náhodou přišel někdo jiný. Ale zrovna tento nás skutečně zaujal, když to probereme kolem a kolem, je to vlastně patent o tom, že by iPhone mohl vystřelovat skutečné laserové paprsky.

Ne, neděláme si srandu. Podle dvou let starého patentového podání Applu na Americký Patentový Úřad, hledal Apple způsob jak vybavit jeho přenosné zařízení laserovou technologií a senzory, které by byly schopny snímat a vykreslovat na základě vystřelených laserových paprsků okolí uživatele telefonu.

Apple uvedl v patentu: „Laser by generoval laserový paprsek, který by se odrážel od povrchu předmětů a dokázal detektovat přesné tvary objektů, jejich rozměry a vzdálenost od zařízení. Například v režimu měření objemu, by zařízení bylo schopno postupně vypočítat šířku, délku a výšku místnosti.“ A to vše během pár desítek vteřin.

Díky této technologii by tedy bylo možno měřit s telefonem vzdálenost čehokoli od telefonu (do místa, kde by dosáhl laserový paprsek), iPhone by byl schopen vykreslit vám celou místnost během pár vteřin, vytvořit její virtuální model, a tak dále. Využití by se určitě našlo hodně. Otázkou je, co by to říkala už tak rychle se vybíjející baterie?

*Zdroj: news.softpedia.com

Dnes nejčtenější

.