Zavřít reklamu

Apple si nové patenty přihlašuje velmi často a občas se jedná o velmi zajímavé nápady. Dnes se objevily informace o dalších, které možná prozrazují na jakých technologiích pro budoucí iPhony Apple pracuje. Tak se pojďme podívat, čeho se možná dočkáme.

První ze zveřejněných patentů (obrázek č.1 v galerii) vypadá na velmi podobnou technologii, jako využívá HTC – Edge Sense. Z návrhu vyplývá, že by telefon měl určité „změkčené místo“, který by při zmáčknutí komunikoval se softwarem a provedl danou funkci. Mohlo by se jednat o náhradu Home buttonu, který v nejnovějších iPhonech již nenajdeme. Ve hře je ale také samozřejmě možnost takto nahradit některá boční tlačítka.

Lepší blesk fotoaparátu na dosah? 

Apple využívá u svých telefonů blesk s pomocí LED diod a tuto technologii už několikrát v minulosti vylepšil. Pomocí technologie True Tone využívá dvě rozdílné diody pro správné nastavení nasvícení v dané situaci. U iPhonu 7 jsme se dočkali dokonce čtyřech těchto LED diod – dvou pro bílé a dvou pro žluté světlo. Nyní se ale snaží o ještě lepší zpracování této funkce.

Podle patentu by se počet světel nezvýšil, přibyla by speciální materiál, kterým by byly diody pokryty. Ten by zajistil různé šíření světla pomocí softwaru. Každé ze čtyř LED světel by tak mohlo svítit jiným jasem, aby se zajistilo to nejlepší osvětlení scény. Ovládání by navíc mohlo být i manuální. Nákres tohoto patentu si můžete prohlédnout na obrázku č.2.

Další z patentů popisuje velmi zajímavé řešení navigaci v interiérech. Několik bezdrátových senzorů by bylo umístěno v místnosti. Jakmile by do jejich „zorného pole“ vstoupilo dané zařízení, byly by senzory schopny naprosto přesně určit polohu uživatele a mohli by ho tak navigovat tam, kam by potřeboval. Toho by se dalo využít například v obchodech. Tento patent znázorňuje obrázek č. 3.

Nezničitelné iPhony

Odolnost telefonů a tabletů před pádem je něco, co se Apple snaží vylepšit, takže není divu, že se další patent týká právě zvýšení odolnosti těchto zařízení. Podle něj by speciální procesor hlídal sílu nárazu při pádu. Pokud by byl v oblasti méně odolných součástí tlak moc vysoký, posunul by procesor jinou část zařízení kolem té křehké a ta by poté byla chráněna. Nedokáži si přesně představit, jak by bylo možné, při současné stavbě telefonů, tento patent aplikovat. Asi si konkrétně na tuto vychytávku budeme muset počkat ještě dlouho.

Všechny tyto patenty jsou rozhodně velmi zajímavé a v telefonech bychom si je dokázali představit. Technologické společnosti si však ročně registrují podobných patentů stovky a jen hrstka z nich spatří světlo světa. Uvidíme, zda bude některý z těchto patentů právě tento případ.

rychlost_Stisku_iphonex_fb

Dnes nejčtenější

.