Zavřít reklamu

Ačkoliv je kloub mezi displejem a zbytkem těla MacBooků velmi kvalitně zpracovaný a jen těžko byste hledali, co by mu šlo vytknout, Apple by jej podle všeho rád do budoucna zdokonalil. Prozrazuje to alespoň nedávno registrovaná patentová přihláška, která práce na závěsu displeje či chcete-li kloubu budoucnosti naznačuje.

Jablečná společnost pracuje na tomto projektu již od roku 2013, přičemž si čas od času zaregistruje nové poznatky pomocí patentových přihlášek. Ta nejnovější, kterou podal k Evropskému patentovému úřadu, popisuje jakýsi živý závěs či živý kloub, díky kterému by měl být displej nastavitelný do velkého množství poloh. Podle popisu vypadá celý závěs jako ten, který využívá Microsoft u svých Surface Booků již od roku 2015. Tento kloub je u produktů od Microsoftu označován jako dynamický otočný závěs. Nicméně Surface Booky od Microsoftu disponují tím, že může být jejich displej oddělen od těla a využíván i jako tablet, čímž. se však Apple jen těžko pochlubí. Dotykový MacBook totiž podle prohlášení z minulých měsíců vytvářet nechce. 

Podobné MacBooky bychom na pultech obchodů v budoucnu již nemuseli najít: 

Tento nový typ závěsu by mohl potěšit především samotné výrobce. Podle přihlášky Applu totiž lze vyrábět produkty s tímto kloubem z jediného kusu materiálu, díky čemuž by tak odpadla složitá kompletace. Zatím je však samozřejmě prakticky vše spíše v rovině teorií a výroba něčeho podobného je skutečně daleko. 

Uvidíme, zda nám tedy Apple něco podobného skutečně v budoucnu představí. Zajímavé by to určitě bylo, nicméně na design produktu by to mohlo mít výrazný vliv a těžko říci, zda zrovna pozitivní. Jelikož se však jedná o pouhý patent, kterých si technologické společnosti registrují ročně stovky, je samozřejmě možné i to, že se nic podobného na světlo světa nikdy nedostane. 

Takto nějak by mohl kloub u budoucích MacBooků vypadat: 

kloub macbook
kloub macbook

Dnes nejčtenější

.