Zavřít reklamu

Apple v letošním roce představil celou řadu doplňků a příslušenství pro jablečné produkty, ba dokonce světlo světa nedávno spatřil i aktualizovaný iPad zaměřený na vzdělávání. Oproti svému předchůdci přináší podporu Apple Pencil, kterou se doposud mohly chlubit pouze tablety s označením Pro.

Vzhledem k tomu, že se v současné době objevují fámy o nejméně dvou významných událostech, včetně nadcházející konference WWDC, můžeme s jistotou říci, že pro letošní rok Apple připravuje spoustu zajímavých produktů.

Tři výkonné iPhony

Už několik analytiků se shodlo na tom, že Apple v letošním roce odhalí tři modely iPhonů, nikoliv na již zmíněné vývojářské konferenci, ale až na podzimní keynote. Nejenže nadcházející vlajkové lodě budou navrženy tak, aby představovaly nejambicióznější upgrade společnosti v posledních několika letech, což potenciálně vyvolá prodejní supercyklus, ale zároveň budou ztělesňovat nejdůležitější, nejdynamičtěji předělané a technologický pokročilé iPhony v posledních několika letech.

Apple údajně plánuje tři telefony ve stylu iPhone X, a to konkrétně:

  • 5,8palcový iPhone X druhé generace
  • 6,5palcový iPhone X Plus
  • 6,1palcový iPhone s LCD displejem, který bude cenově dostupnější

Všechny uvedené iPhony budou disponovat kamerovým systémem TrueDepth a technologií Face ID, a tím pádem by Apple úplně upustil od tradičního Home Buttonu.

Koncept iPhonu X Plus od iDropNews:

Nový iPad Pro

Apple v červnu loňského roku na konferenci WWDC představil 10,5palcový. V letošním roce by podle analytiků měl přijít aktualizovaný iPad Pro, který bude kompletně přepracovaný odshora dolů a dostane design po vzoru iPhonu X, tedy displej od okraje k okraji a bez Home Buttonu.

Příští generace iPadu Pro by měla disponovat systémem TrueDepth a technologií Face ID. Uvnitř by měl být procesor A11X, který je schopen pracovat s pokročilou umělou inteligencí a dokáže zpracovat úkoly s rozšířenou realitou.

Koncept bezrámečkového iPadu X:

AirPower

AirPower je jedním z největších tajemství Applu, o kterém jsme neměli do poslední chvíle ani tušení. Jedná se o nabíjecí podložku, která dokáže bezdrátově nabíjet tři kompatibilní jablečná zařízení zároveň. Apple představil AirPower už v loňském roce na zářijové konferenci, nicméně oválnou rohožku ještě nezačal prodávat. Cupertinská společnost sice slíbila, že se AirPower dostane do prodeje na začátku roku 2018, ale je polovina dubna a AirPower nikde.

Začne se prodávat zítra, příští týden, nebo až měsíc? Apple neprozradil ani datum zahájení prodeje, ani cenu, i když analytici spekulovali, že bude stát okolo 150 až 200 dolarů.

Apple Watch Series 4

Apple každoročně představuje novou sérii Apple Watch. Aktuálně toho o Apple Watch Series 4 příliš mnoho nevíme, pouze se objevily spekulace, že nadcházející generace jablečných hodinek by měla dostat úplně nový design.

Kalifornský gigant momentálně pracuje na microLED displejích, a tak je možné, že Apple Watch Series 4 dostanou už microLED obrazovku. Zároveň se společnost podílí na mnoha lékařských projektech, dokonce vyvíjí pokročilý hardware, který bude schvalovat organizace FDA, a tak by se některé takové funkce mohly dostat právě do kukaček. Dočkat bychom se mohli například i neinvazivního měřiče cukru v krvi.

Koncept Apple Watch s kulatým displejem:

AirPods druhé generace

Velmi důvěryhodný zdroj, agentura Bloomberg, naznačil, že Apple by mohl v druhé polovině roku 2018 uvolnit aktualizované AirPods. Uznávaný analytik Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI Securities předtím spekuloval, že Apple by mohl představit druhou generaci AirPods, která by se chlubila menšími křemíkovými komponentami a vylepšeným hardwarem. Bezdrátová sluchátka by disponovala čipem W2, větší baterií, odolností vůči vodě a lepším připojením Bluetooth.

Apple také připravuje bezdrátové nabíjecí pouzdro pro současné AirPods, aby se dalo nabíjet na bezdrátové podložce AirPower. Ani o jeho uvedení do prodeje však nevíme bohužel absolutně nic.

Nové bezdrátové pouzdro pro AirPods:

Nové Macy

Apple sice aktualizoval v loňském roce jak MacBook Pro, tak i iMac, ovšem je možné, že upgradu se počítače a notebooky s nakousnutým jablkem dočkají i v letošním roce na konferenci WWDC.

Apple aktualizoval 21,5palcový a 27palcový iMac v roce 2015, a potom až v roce 2017, takže je možné, že se bude držet i nadále časového rámce a aktualizuje počítače až příští rok. Spousta analytiků se totiž shodla, že cupertinská společnost v roce 2019 odhalí několik modelů Maců s vlastními procesory.

Další spekulace poukazují na to, že Apple na konferenci WWDC ukáže populární MacBook Air s novým hardwarem uvnitř a zcela nový MacBook. Ještě je tu Mac Pro, jehož další generaci by měl však Apple podle svých slov představit nejdříve v příštím roce.

Koncept modulárního Macu Pro:

Nový software

Apple na vývojářské konferenci bezpochyby představí opět další verze svých operačních systémů iOS, macOS, watchOS a tvOS. Podle všeho iOS 12 nepřinese příliš mnoho průkopnických funkcí. Apple se nejspíš zaměří na stabilitu systému, zlepšení výkonu, rychlosti a zabezpečení.

Koncept iOS 12 od Prince Studio:

Divoká karta: Mac mini či iPhone SE 2

O Macu mini a jeho aktualizaci se, bohužel, příliš nemluví, a tak není vůbec jisté, zda se kalifornský gigant chystá zařízení v nejbližší době upgradovat. Tim Cook už několikrát zdůraznil, že Mac mini je důležitou součástí produktové řady Mac, a tak podle všeho dříve či později spatří světlo světa jeho další generace. Už jsou to totiž čtyři roky od doby, kdy byl Mac mini aktualizován.

Koncept další generace Macu mini od Louise Bergera:

Dalším potenciálním produktem, který by mohl Apple odhalit, je iPhone SE druhé generace. Opět však existuje pouze málo informací ohledně toho, zda telefon přijde či nikoliv. Dostat by mohl čip A10, lepší fotoaparát a podobně.

Koncept iPhonu SE 2 od ConceptsiPhone:

iphone x mensi vyrez fb

Dnes nejčtenější

.