Zavřít reklamu

Podle nejnovějších dat společnosti Strategy Analytics, specializující se na průzkum trhu, zaznamenal Android rekordní 87,5% podíl na celosvětovém trhu se smartphony. Jedná se o údaje za období od června do října. Ředitel společnosti Woody Oh uvedl, že momentální vedoucí pozice Androidu je prozatím nenapadnutelná.

Jeho levné služby a uživatelsky příjemný software zůstává i nadále atraktivním pro výrobce hardwaru, operátory i spotřebitele po celém světě. Zůstává zde ale ještě nejedna výzva. Platforma Andoridu je hojně využívána stovkami výrobců. Některá ze zařízení s Androidem jsou dobrými zdroji zisku. Novinkou je například smartphone od Googlu s názvem Pixel, který má velice dobrá hodnocení.

ios-market-share-3q16

Zatímco valná část nárůstu popularity Androidu může být přičítána postupnému zániku smartphonů BlackBerry a Windows Phone, které se již na trhu téměř nevyskytují. Míra přijetí systému iOS setrvává na své nejnižší úrovni od roku 2014. Podíl iOS na trhu byl za zmíněné období 12,1%, v uplynulém roce to bylo 13,6%, údajně kvůli nevýraznému výkonu v Číně a Africe. Současné údaje tedy prakticky zrcadlí podíl na trhu za Q3 roku 2014. iOS dohromady s Androidem tvoří 99,6% podíl na trhu. Windows Phone lze považovat prakticky za mrtvý a společnost BlackBerry nedávno uvedla, že pomalu končí s navrhováním vlastních smartphonů.

android-vs-apple

Zdroj: MacRumors.com

Dnes nejčtenější

.