Zavřít reklamu

Serve Apple Insider během víkendu zveřejnil zprávu analytické společnosti Chtitika Insights, podle jejíž nejnovějších zjištění má poslední model jablečného telefonu tařka stejný podíl ve využívání severoamerického internetu jako jeho největší konkurent Samsung Galasy SIII. I přesto, že se může zdát, že podíl iOS tedy klesá, opak je pravdou, iOS si stále drží většinu internetu (alespoň v Severní Americe).

Jak už jsem zmínil tak podíly jsou takřka vyrovnané, nicméně iPhone 5 si drží slabou dvouprocentní převahu nad konkurencí, při srování dat z podzimu loňského roku je však očividné, že si SIII dokázal získat širokou základnu uživatelů. V současnoti je totiž poměr obou zařízení 51:49%, v září to bylo 59:41% ve prostěch iPhone 5.

Comparison

Jako podklady této studie sloužilo monitorování provozu na sítích v USA a Kanadě ve dnech 1. – 9. února a jsou zde zahrnuty, slovy Chitika Insights, desítky milionu zařízení. Chitika se samozřejmě nezaměřila jen na podíly těchto zařízení, ale i na celkové podíly v severoamerických sítích. Nejnovější iPhone si v tomto srování uzmul hezkých 6,6% oproti 6,3% Samsungu Galaxy SIII. Pokud se do statistiky zahrnou veškeré modely těchto výrobců, tak Apple si poněkud pohoršil o 4,5% oproti loňkého podzimu. Nyní opanovává 41,5% celkové trhu. Oproti tomu jihokorejský Samsung na severoamerickém internetu roste. Z loňských 17 procent dosáhl na současných 20,6%. Severoamerický trh je tedy ovládám těmito dvěma giganty, kteří se dělí o 62,1%. Nicméně i zde došlo k mírnému poklesu jednoho procenta, což naznačuje, že ostatní sílí právě na úkor těchto dvou silných hráčů. Jako nejzajímavější je statistika, podle které si nejnovější iOS 6 drží téměř neuvěřitelný podíl 83% z celého provozu na sítích, což je vzhledem ke krátké době kdy je dostupný velmi obdivuhodné číslo.

Comparison

 

Dnes nejčtenější

.