Zavřít reklamu

Po spuštění oficiálního prodeje iPhonu 7, 7 Plus a Apple Watch Series 2 se na scéně objevuje další zcela nové zařízení. Přes Federální komunikační komisi, která reguluje ve Spojených státech komunikační zařízení, prošlo neznámé zařízení, které nezapadá do žádné řady produktů kalifornské společnosti.

V dokumentaci se o věci referuje pouze jako bezdrátové zařízení s modelovým číslem A1844 a jediné, co je o zařízení konkrétně známo, je konektivita Bluetooth a NFC. Zařízení má také nízkou spotřebu mezi 100 mA a 700 mA a mezi 5,5 V a 13,2 V. Pro porovnání se současná Apple TV pohybuje na 12 V a 0,917 A a iPhone na 5 V a 2,4 A. Pod štítkem s údaji jsou už viditelné pouze 2 torx šroubky. Jejich pozice naznačuje malou velikost zařízení podobnou třeba Apple TV.

Společnost Apple se zřejmě snažila uvést co nejméně detailů. Už tradičně na žádost společnosti nebyla zveřejněna bloková schémata, schémata zapojení, technický popis, výkon antény ani její umístění. Mezi uvedenými vlastnostmi jsou i podrobnosti o barevných kabelech. Ty nejsou pro koncová zařízení společnosti Apple typická. Nejspíš tak jsou pouze v testovacích modelech.

apple-fcc-filing

Po nové generaci iPhonu a Apple Watch se mluví o zcela novém zařízení. Novinka by měla být ovládána Siri a Apple má údajně už funkční prototyp, který testuje. Zařízení by mělo konkurovat Amazonu Echo a platformě Google Home, která byla představena teprve nedávno. Podle zprávy z Bloombergu měl Apple údajně plánovat integrování zařízení do Apple TV, ale později od myšlenky upustil. Zvolil totiž jiný přístup a zařízení chtěl vybavit samostatným reproduktorem podobně, jako nabízí právě Amazon Echo a platforma od Googlu.

airport-teardown

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.