Zavřít reklamu

V tomto týdnů se roztrhl pytel se všemi možnými recenzemi. Od představení nových produktů už uběhl více než týden, a mnoho recenzentů po celém světě, se mohlo podívat na zoubek novinkám z Cupertina. Tento týden už jsme psali o tom, jak se líbí nová generace iPhonu, dále jsme vás pak informovali o tom, jaké hodnocení v recenzích si odnáší druhá generace chytrých hodinek Apple Watch. Posledním kontroverzním produktem,  o kterém Apple na Keynote mluvil, jsou bezdrátová sluchátka AirPods. Jejichž recenze už jsou taky ne světě a my si teď nějaké shrneme.

Pojďme to vzít popořadě, tedy od designu. Nové AirPods jsou vlastně naprosto totožné s klasickými EarPods, jen jim jaksi chybí kabel. Jejich design je neutrální a někomu se líbí, někomu nikoliv. Recenzent serveru The Wired uvedl, že bezdrátovost celého systému je obrovské plus. Nikde se vám nic nezachytí, kabel nestahuje sluchátka z hlavy a nemusíte se bát, že si je někde omylem vytrhnete z ucha. Samozřejmě je prý můžete ztratit, ale to je pak problém váš a ne sluchátek. Samotná sluchátka jsou o trochu vetší a tudíž by měla lépe zapadnout do ucha. V tomto případě ale bude mít každý trochu jiný výsledek.

Mnoho recenzentů si pak pochvaluje senzorické plochy na těle sluchátek, díky kterým může uživatel využívat mnoho skvělých funkcí. Tyto senzory navíc fungují pouze v případě, že jsou sluchátka opravdu v uchu (to zjistí díky několika vestavěným proximity senzorům). S tím souvisí i samotné přehrávání, které také funguje pouze za předpokladu, že jsou sluchátka vložená v uchu. Steve Kovach z Business Insideru se nemohl příliš ztotožnit s tím, jak sluchátka v uších vypadají. Prý připomínají 10 let stará Bluetooth sluchátka. Pochvaluje si však jejich ergonomii a vynikající polohu usazení v uchu. Nikdy mi během používání sluchátka nevypadla a to ani během sportování a posilování.

Jednou z nevýhod, na které se shodne mnoho recenzentů, je absence kabelu v kontextu toho, že sluchátka nemají přímé ovládací prvky například na změnu hlasitosti či změnu přehrávané hudby. Uživatel to musí řešit buď přes Siri (což je hlasité a může to vypadat poněkud komicky), nebo přes displej svého iPhonu, nebo skrze Apple Watch. Podle některých recenzentů je právě toto tím největším negativem, které by mohlo ovlivnit případný nákup.

Co se týče zvukové kvality, která je u sluchátek logicky velmi důležitá, většina recenzentů AirPods hodnotí stejně jako klasická EarPods. Pokud vám tedy standardní sluchátka od Applu vyhovují, nebudete mít problém ani s těmito bezdrátovými, říká autor recenze ze serveru BuzzFeed. Problém ovšem nastává v momentě, kdy se podíváte na cenu. Fakt, že sluchátka za 150 dolarů hrají stejně, jako sluchátka za 30 je zcela jistě pro většinu lidí zásadní. Technologický pokrok v případě AirPods se nedá popřít, ale stejná zvuková kvalita (jako mají EarPods) je dle mého názoru neodpustitelná. Dle recenzentů se při poslechu decentní rozdíly najdou. Například středy prý zní na AirPods více plně, než na EarPods, basy pak zní přesněji a detailněji. Rozdíly to ovšem nejsou zásadní.

Co si naopak většina recenzentů chválila je nastavení a spárování (respektive jeho absence) sluchátek s telefonem. Jednoduše otevřete víčko krabičky sluchátek a je hotovo (za předpokladu, že máte zapnutý Bluetooth). Stabilita připojení je pak prý naprosto bezchybná. Recenzenti si také chválí iCloud sync, který zařídí, že můžete sluchátka automaticky používat se všemi Apple produkty, které máte na svém Apple účtu.

Výdrž baterie je také jedním z nejdůležitějších aspektů Bluetooth sluchátek. Apple udává výdrž 5 hodin a následných 19 skrze nabíjení přes krabičku. Většina recenzentů ovšem uvádí, že zaznamenali ještě více hodin, než kolik uvádí Apple. Většinou lze překročit hranici 5 hodin a následné nabití trvá 15-20 minut. Autoři si dále pochvalují spolupráci se Siri, která jde iniciovat jednoduchým poklepáním na tělo sluchátek, ale v našich podmínkách se bude jednat o velice málo používanou službu, jelikož Siri stále není v našem rodném jazyce. Zda-li uživatelům stojí sluchátka za 159 dolarů si však musí odpovědět sami. Technické inovace jsou zcela jistě zde, ovšem samotný poslech hudby rozhodně nebude zážitek rovný 160 dolarům.

apple-airpods-fb

Zdroj: CultofMac

Dnes nejčtenější

.