Zavřít reklamu

Internet zaplavují novinky o nově představených zařízeních, která začínají v některých zemích mířit do prodeje. Mezi nimi se ale objevila i zpráva o nadcházejícím modelu smartphonu od Applu, který bude představen příští rok. Dva pracovníci kalifornské společnosti Apple se totiž anonymně podělili o informace právě k novému zařízení pro příští rok. Ve zprávě se věnovali novému displeji společně s home buttonem.

Zaměstnanci se nezmiňovali o žádných novinkách, ale pokračovali ve spekulacích o kompletně vzhledově předělaném zařízení. Tím by měl být nový iPhone, který by měl světlo světa spatřit už v roce 2017. Příští iPhony by měly údajně přinést bezrámečkový displej a dolní domovské tlačítko by mělo úplně zmizet. Minulý týden Apple představil iPhone 7, který už nemá klasické tlačítko, ale nový home button reaguje na tlak.

Hlavní designér společnosti Apple, Jony Ive, má díky celoskleněnému bezrámečkovému displeji vizi. V příštím roce by podle něj měl iPhone vypadat jako jediná tabulka skla. Displej má mít kvůli užšímu designu a nižší spotřebě flexibilní OLED panel, který disponuje větším kontrastním poměrem a přirozenějšími barvami.

Dva pracovníci pod podmínkou anonymity ve zprávě potvrdili, že Apple míří tímto směrem. „Skok vpřed s novým iPhonem 7 by mohl být rozumným krokem i pro konzervativnější uživatele. Apple bude pravděpodobně pokračovat ve vyrábění zařízení bez sluchátkového jacku a iPhone bude mít příští rok displej přes celou přední stranu s virtuálním tlačítkem zabudovaným přímo v něm.“

Displej v nadcházejících iPhonech by mohl mít také zahnuté hrany podobně, jako je má například konkurenční Samsung Galaxy S7 Edge. Tento typ by mohl být třetím modelem iPhonu, který Apple příští rok představí a menší 4,7 a 5,5 palcový model by se mohl prodávat za nižší cenu.

iPhone 8 koncept 3

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.