Zavřít reklamu

Ačkoliv se nové iPhony X prodávají teprve pár dní, spekulace ohledně modelů pro příští rok jsou v plném proudu. Krom nedůvěryhodných zdrojů a pochybných analytiků se však do věštění budoucnosti zapojují i lidé v tomto odvětví uznávaní. Mezi ty patří například i Ming-Chi Kuo z věhlasné společnosti KGI Securities, která je dlouhodobě označována za nejspolehlivější analytickou společnost zaměřenou na společnost Apple.

Kuo má v modelech iPhonů pro rok 2018 již poměrně dlouhou dobu jasno. Před nějakým časem jsme vás například informovali o tom, že se podle něj dočkáme za rok dvou velikostí bezrámečkového iPhonu X, které budou mít duální fotoaparát prakticky totožný s tím letošním. Telefony nejspíš nepřinesou žádné výrazné inovace ale spíše vylepšení stávajících technologií.

K tomu by měly dopomoci nové kovové rámy. Ty totiž Apple podle Kua vyvine o něco “složitější”, čímž docílí lepšího přenosu signálu z telefonu a do něj. Rám, který bude tvořit konstrukci telefonu, by se měl podle něj skládat z více částí a jeho certifikaci si Apple zajistí už na konci tohoto roku.

Takto by měly modely pro rok 2018 vypadat:

Chystá se konec hliníkových iPhonů?

Pro nás jakožto běžné uživatele to krom lepšího signálu znamená jediné – konec hliníku. Jablečná společnost by se totiž mohla při výrobě rámů od hliníku naprosto oprostit, protože se jí letošní ocelová konstrukce osvědčila na jedničku. Telefony by díky tomu mohly výrazně “zesílit” a bez škrábance ustát i kdejaké pády či otěry.

Tak či tak však musíme brát veškeré podobné zprávy se značnou rezervou a nevkládat do nich stoprocentní důvěru. Ačkoliv jsou totiž tyto scénáře klidně možné, nikde není psáno, že se jich Apple skutečně přidrží a na své telefony je použije. Třeba se příští rok dočkáme telefonu úplně jiného, než jakým je letošní iPhone X. Jasno však bude až na podzimní keynote.

iPhone X Plus FB

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.