Zavřít reklamu

Minulý týden jsme vás informovali o tom, že bychom se mohli alespoň podle nejuznávanějších světových analytiků příští rok dočkat opět tří iPhonů. Dvě verze by přišly s OLED displejem, který se objevil na letošním iPhonu X, a verze třetí pak s klasickým TFT-LCD displejem, který by však vypadal stejně jako ostatní dva. Tyto informace však nejsou to jediné, co analytici na nové iPhony pro roku 2018 prozrazují.

Nejuznávanější analytik zabývající se společností Apple Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI Securities má o budoucnosti nových jablečných telefonů poměrně jasno. Například je podle něj prakticky jisté, že se u příští generace iPhonů dočkáme nových čipů umožňujících daleko rychlejší LTE připojení.

Dodavatelem rychlých LTE čipů by měl být až z 80 % Intel, který tak nahradí tradiční Qualcomm, se kterým je Apple již řadu měsíců ve sporu. Nové čipy budou podle něj podporovat výrazně vyšší rychlost, která umožní uživatelům budoucích iPhonů daleko větší komfort.

K těmto krasavcům přidá Apple i jeden s klasickým LCD displejem:

Dočkáme se podpory dvou SIM karet?

Rychlejší LTE připojení však není to jediné, čeho se u budoucích iPhonů dočkáme. Kuo si totiž myslí, že se mezi novou trojicí objeví i jeden model s podporou dvou SIM karet. Ten by měl podle něj podporovat díky novým čipům LTE pro obě karty, což by bylo pro mnohé uživatele vítaným benefitem. Doposud totiž platilo, že telefony s podporou dvou SIM karet podporovaly pouze kombinaci LTE + 3G. Rychlý internet pro dvě karty by tak byl jistě velkým lákadlem.

Kuo si však zatím nedokáže tipovat, jak by byly dvě SIM karty v telefonu řešeny. V úvahu totiž připadá jak klasický “dvojslot”, tak i stále častěji využívaná eSIM. Druhá varianta by byla s největší pravděpodobností pro Apple daleko jednodušší, nepodporuje ji však celá řada operátorů. Finální verdikt, který rozhodne o tom, po jakém řešení Apple sáhne, tak pravděpodobně proběhne až podle toho, jak se bude ve světě rozrůstat podpora eSIM u Apple Watch 3. Ty by totiž mohly novým “dvousimkovým” iPhonům prorážet nenápadně cestu.

Uvidíme, zda se tedy předpovědi Ming-Chi Kua vyplní a příští rok se opravdu podobného složení iPhonů dočkáme. Vzhledem k tomu, jak jsou jablečné telefony po celém světě oblíbené a tomu, že jsou zcela běžně využívány jak v osobním, tak profesním životě, se však myšlenka dual SIM nezná vůbec špatná. Poslední slovo však samozřejmě řekne až Apple.

kgi-three-iphones-2018

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.