Zavřít reklamu

dark mode iOS 10 iconJednou z nejžádanějších novinek v iOS 10 ještě před pondělním představením, byl tzv. Dark mode, tedy režim, po jehož zapnutí by se v podstatě všechny světlé prvky v rozhraní systému proměnili na tmavé. Dark mode by byl rozhodně elegantní, výrazně by měl vzhled systému a tím vlastně i telefonu a pro některé by bylo příjemnější používat iPhone večer nebo v noci. Jenže když Apple v pondělí na konferenci představil iOS 10 a s ním spoustu nových vychytávek, o Dark mode nepadlo ani slovo.

Tmavý režim nenajdeme ani nikde v systém, tedy s výjimkou aplikace Hodiny, jejíž rozhraí je nyní kompletně tmavé a do které přibyla i nová funkce Asistent spánku. Někde jinde byste ale náznak Dark modu hledali jen marně.

Ovšem naděje umírá poslední, což se potvrzuje i nyní. Vývojář Andy Wiik, který se podílí na vývoji jailbreaku, sdílel na svém Twitteru fotografie, které odhalují, že aplikace Zprávy obsahuje podporu pro tmavý režim. Podpora pro Dark mode je přímo ve zdrojových kódech systému i aplikací a vývojáři se jej dokonce podařilo aktivovat.

Jakmile Andy sdílel screenshoty na svém Twitter profilu, připojili se k němu i další vývojáři, kteří odhalili, že podporu pro Dark Mode mají i jiné aplikace v iOS 10, jako například Safari nebo iBooks. Je tedy dost pravděpodobné, že tmavý režim představí Apple ještě v září po boku iPhonu 7, protože právě na podzimní konferenci obvykle ukazuje další novinky, které do systému přidá během letního testování a ani letos by tomu nemělo být jinak. Je ale i možné, že se Dark mode bude jedna z novinek některé další aktualizace nesoucí označení iOS 10.1 nebo 10.2.

dark mode iOS 10 FB

*zdroj: idownloadblog

Dnes nejčtenější

.