Zavřít reklamu

Jestli po něčem uživatelé WhatsApp volají již dlouhé měsíce, je to podpora Dark Mode nebo chcete-li tmavého režimu. Díky té by se aplikace přebarvila do tmavého kabátku, který by jí jednak designově ozvláštnil, ale také by díky němu byla příjemnější při využívání ve tmě a uživatelům s OLED displeji telefonů by šetřila jejich baterie. Tuto novinku naštěstí Facebook již pro WhastApp chystá a světu jí uvolní co nevidět. Vyplývá to alespoň z beta testování, které se zdá být téměř u konce a které nám s předstihem design Dark Mode ve WhatsApp odhaluje. 

Pokud jste se obávali toho, že se WhatsApp vydá u Dark Modu stejnou cestou jako například zprvu Twitter či Google Překladač a jeho tmavý režim bude spíš šedý či tmavě modrý namísto 100% černý, máme pro vás skvělou zprávu. Stejně jako v případě Instagramu či Messengeru vsadil Facebook u WhatsApplu na dokonale černou barvu, která je jako jediná schopná šetřit díky vypínání pixelů na OLED displejích baterii iPhonů. Jak můžete na screenshotech níže vidět, do černé se zahalí prakticky celé uživatelské rozhraní, ve kterém se bude objevovat dále šedá, bílá a světle modrá. Co se pak týče přímo oken s chaty, ty půjde i nadále různě spravovat a nastavovat si v nich i vlastní pozadí, díky čemuž nebude problém přebarvit do dokonalé černé i je.

Kdy přesně Dark Mode do WhatsApp dorazí zatím Facebook oficiálně neoznámil a je vcelku pravděpodobné, že ani neoznámí. K tomuto kroku se totiž neměl ani v případě Messengeru a Instagramu, ve kterých je Dark Mode již nějakou dobu k dispozici. Nicméně vzhledem k tomu, že beta testování zcela evidentně finišuje nás od zveřejnění ostré verze tmavého režimu dělí velmi pravděpodobně posledních pár dní či týdnů.

Dnes nejčtenější

.