Zavřít reklamu

Většina uživatelů si Google Chrome chválí a bere ho jako jeden z nejlepších prohlížečů, který je momentálně k dispozici. Své zastánce si prohlížeč od Googlu našel i mezi uživateli Applu, kterým z nějakého důvodu nesedí Safari. Přestože na něm Apple pracuje v posledních letech docela intenzivně, podle mnohých se Chromu od Googlu stále nevyrovná. Na druhou stranu, na rozdíl od Chromu disponuje podporou Dark Modu, která je mezi uživateli velmi oblíbená. Ani v tomto ohledu ale nebude mít Safari navrch dlouho.

Tmavý režim je zatím dostupný pouze na Androidu, ale tato skutečnost se má brzy změnit a díky příkazovému řádku si budeme moci tento mód užít také na Macu, Windows a Chome OS. Konec konců, aplikace nabízející Dark Mode jsou čím dál oblíbenější, jelikož spousta uživatelů pracuje v noci a dívat se do zářícího bílého pozadí není zrovna nejpříjemnější. Prohlížeč od Googlu jde v tomto případě ještě dál a podporuje tmavý režim i na stránkách, které nativně tuto funkcí nepodporují. Tento luxus je jistou úlevou pro všechny, jenž jsou zvyklí číst za tmy. Naštěstí se jedná o  oficiální podporu, takže nebudeme muset instalovat žádná rozšíření navíc nebo si dlouze hrát s nastavením.

V módu se dočkáme rovnou několika možností, jak si pozadí přizpůsobit. Každý nabídne unikátní kombinaci barev, takže se nemusíte bát, že jedinou změnou budou stránky oděné do černého hávu. Chystaný režim je naopak v tomto ohledu docela progresivní a můžeme se těšit na speciální úpravu pomocí CIELAB, tedy neotřelého grafického modelu, jenže nabízí sytější barvy a jas přizpůsobený na míru. Uvidíme, kdy se Dark Modu nakonec dočkáme. Google ohledně vydání zatím mlží a jedinou cestou, jak si tuto vychytávku aktivovat je příkazový řádek. Podle technologického giganta zatím aktualizace není připravená a chce si být jistý, takže si nějakou dobu ještě pravděpodobně počkáme. V každém případě se finální verze dočká z jablečných systémů jen macOS. Co se iPhonů a iPadů týče, ty jsou zatím otázkou vzdálené budoucnosti.

Dnes nejčtenější

.