Zavřít reklamu

new Instagram icon

Mnoho aplikací které na App Store nalezneme, využívají ke své funkčnosti Instagram API. Konkrétně na App Store nalezneme desítky aplikací, pomocí kterých lze přidat pár srdíček na vaši fotografii nebo jednoduše analyzovat váš účet, a vy následně zjistíte, kdo vás například přestal odebírat. Loni v listopadu společnost oznámila, že podnikne kroky a zpřísní pravidla pro využívání a získání API. Společnost tím chce snížit počet případů, ve kterém hacker vytvořil aplikaci, pomocí které získal přístup k Instagramovému účtu a ten následně ukradl. Instagram začal kontrolovat vývojáře kteří vytvořili aplikace od prosince minulého roku do současnosti. Starším API skončila platnost a Instagram zpřísnil podmínky tak, že možnost využívat API získá opravdu málo kdo.

Instagramové API se netýká pouze aplikací, ale také webových služeb. Webové stránky třetích stran, které umožnily uživatelům vyhledávat fotografie například podle místa, přestaly fungovat 1. června. Tím Instagram pohřbil například populární webové stránky GramfeedMixgram.

Na stránkách Gramfeed tak nalezneme text: „Sbohem! Od 1. června 2016 nebude Gramfeed nadále fungovat. Nebudeme fungovat kvůli změně podmínek pro získání API Instagramu. Gramfeed musel být přesunutý na stránku Picodash, která je zaměřena na poskytování vyhledávacích funkcí pro média a novináře.

Podmínky pro získání Instagram API naleznete na oficiálních stránkách.

Instagram o sobě dává poslední dobou opravdu vědět. V květnu oficiální aplikace přinesla zcela nový design, který se inženýrům z Facebooku, který Instagram momentálně vlastní, poměrně povedl. Je totiž černobílý, a to proto, aby vynikly fotografie na „timeline“. S novým designem ale přišla i nová ikona, která má symbolizovat, že Instagram nyní disponuje flat designem. Ikona si však vysloužila takovou vlnu kritiky, že se divíme, že už jí její tvůrci zase nezměnili zpět.

instagram fb

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.