Zavřít reklamu

new Instagram iconInstagram začal nedávno testovat novou funkci, která by se mnoha uživatelům velmi hodila. Tato funkce vám totiž umožní ukládání konceptů nových příspěvků na tuto sociální síť místo toho, abyste museli všechny úpravy fotografie zahodit a poté začít celý proces s upravováním fotografie znovu.

Někteří uživatelé měli tuto novou testovací funkci zpřístupněnou již v červenci, ale zdá se, že ji Instagram až teď vypustil v testovací fázi mezi větší počet svých uživatelů. Stále ale je pouze v testovacím režimu a není vydána oficiálně a celosvětově pro všechny. I tak ale můžete být právě vy jedni z těch šťastlivců.

Použití této funkce je velice jednoduché. Po tom, co na obrázek přidáte jakýkoliv filtr nebo jinou úpravu, můžete stisknout tlačítko zpět a zobrazí se vám výzva s textem „Pokud půjdete zpět, ztratíte veškeré úpravy obrázku.“ Poté si může uživatel vybrat ze dvou tlačítek. Buď fotografii s úpravami smaže, nebo ji uloží jako koncept a poté se bude moci k upravování vrátit.

Pokud se poté chcete k upravování vrátit, můžete tak učinit velice jednoduše. Uložené koncepty se zobrazují na Instagramu v horní části fotografií z vaší knihovny při výběru fotografie k úpravě. Ke smazání konceptů stačí kliknout na „See All“, kde se vám zobrazí všechny vaše koncepty, které můžete libovolně mazat.

Instagram-drafts

Jeden z uživatelů bohužel přišel na to, že mu nová funkce po nějakém čase zmizela, což znamená, že je to spíše jen experiment než postupně uvolňovaná nová funkce s tím, že serveru TechCrunch Instagram bez dalších detailů sdělil, že testuje nové způsoby, jak zlepšit zážitek ze své sociální sítě. Nám nezbývá než doufat, že Instagram tuto funkci shledá jako užitečnou a postupně ji uvolní pro všechny uživatele.

Není to vůbec dlouho, co Instagram představil zcela novou funkci, kterou je Instagram Stories. Ta umožňuje uživatelům sdílet na 24 hodin se svými followery libovolné fotografie, které poté zmizí. Tím se Instagram snaží vytvořit přímou konkurenci pro Snapchat a jeho Story.

Instagram-Save-Draft

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.