Zavřít reklamu

Skrytí počtu „lajků“

Počet „to se mi líbí“ u příspěvků může být potěšující, je ale dvousečnou zbraní. Pokud chcete pro jistotu skrýt počet „lajků“ u vašeho instagramového příspěvku, přejděte do rozhraní pro přidání nového příspěvku, vpravo nahoře klepněte dvakrát na Další, zamiřte zcela dolů do sekce Pokročilá nastavení a aktivujte položku Skrýt počet To se mi líbí.

Deaktivace komentářů

Kromě vypnutí zobrazení počtu „To se mi líbí“ můžete na Instagramu také zcela vypnout komentáře. Jak na to? Přejděte opět do rozhraní pro přidání nového příspěvku, dvakrát po sobě klepněte vpravo nahoře na Další a zcela dole klepněte na Pokročilá nastavení. Zde aktivujte položku Vypnout komentáře.

Přidávání příspěvků do příběhu

Kromě tradičních příspěvků nabízí aplikace Instagram také možnost tvorby takzvaných InstaStories – příběhů. Přidání klasického příspěvku do Insta Story je skvělým způsobem, jak na tento příspěvek upozornit ty, kteří převážně sledují spíše příběhy. Stačí u příspěvku klepnout na ikonku šipky a zvolit Přidat do příběhu příspěvek.

Hudba do příběhu

Vaše Stories na Instagramu můžete zatraktivnit a oživit také přidáním hudebního a zvukového podkladu. Jak na to? Při přidávání příběhu klepněte na ikonku pro přidání obsahu a zvolte Hudba. Nakonec stačí jen vybrat požadovaný hudební doprovod.

Mazání zpráv v Directu

Instagram mimo jiné umožňuje kdykoliv smazat –a to oboustranně – jakoukoliv soukromou zprávu ze sekce Instagram Direct. Stačí na vybrané zprávě dlouze podržet prst a v menu klepnout na Zrušit odeslání.

Zjištění detailů o zprávě

Potřebujete zjistit, kdy byla daná zpráva odeslána? I pro tyto případy má Instagram řešení, ačkoliv je tak trochu skryté. Pro zjištění údaje o odeslání zprávy přejděte do příslušné konverzace, přejeďte po displeji prstem zprava doleva, a na pravé straně se vám zobrazí časy odeslání u jednotlivých zpráv.

Jednorázové zobrazení fotografie

Posíláte někomu v Instagram Directu fotku, u které si nepřejete, aby zůstala v chatu zachována napořád? Pak není nic jednoduššího, než zkrátka v konverzaci pořídit příslušný snímek a poté pod tlačítkem pro odeslání přejet prstem směrem doprava. Nakonec stačí jen klepnout na Zobrazit jednou.

Skrytí stavu aktivity

Nechcete, aby ostatní uživatelé na Instagramu věděli, kdy jste přesně byli online? Instagram nabízí možnost tuto informaci skrýt – jakmile ale aktivujete skrytí stavu aktivity sami u sebe, neuvidíte tuto informaci ani u ostatních. Pro skrytí stavu aktivity na Instagramu otevřete váš profil, vpravo nahoře klepněte na ikonku vodorovných linek a poté zvolte Nastavení -> Soukromí -> Stav aktivity. Zde stačí už jen deaktivovat položku Zobrazit stav aktivity.

Komu jste dali první lajk?

Pokud máte Instagram delší dobu, možná vás zajímá, které fotce jste vlastně dali první lajk. I toto je možné zjistit. Jak? Přejděte na váš profil a vpravo nahoře klepněte na ikonku vodorovných linek. Zvolte Vaše aktivita -> Interakce, a nakonec klepněte na „To se mi líbí“. Klepněte na Třídit a filtrovat -> Třídit podle, a zvolte Od nejstarších.

Filtrování komentářů

Pokud máte veřejný Instagram, kde vám příspěvky často (a někdy třeba nevhodným způsobem) komentuje velké množství lidí, můžete si účinně vyfiltrovat komentáře s konkrétními výrazy. Stačí přejít na váš profil, vpravo nahoře klepnout na ikonku vodorovných linek -> Nastavení -> Soukromí -> Skrytá slova, v sekci Vlastní slova a fráze klepnout na Spravovat seznam a zadat výrazy, které chcete filtrovat.

Dnes nejčtenější

.