Zavřít reklamu

Rozpoznávání hudby s rozšířenými možnostmi

Funkce Rozpoznávání hudby v iOS 17.4 se dočkala vylepšení. Nyní nalezené skladby můžete rovnou přidat do playlistů v Apple Music, do vaší knihovny Apple Music nebo do Apple Music Classical. To vám usnadní ukládání oblíbených písní a jejich opětovné nalezení. Stačí jen při poslechu aktivovat Ovládací centrum, klepnout na dlaždici Shazam a po detekci přidat skladbu do knihovny nebo playlistu.

Přepisy podcastů pro snadnější sledování

Aplikace Podcasty v iOS 17.4 a novějším konečně nabízí přepisy, podobně jako fungují texty v Apple Music. Můžete si tak číst text epizody a sledovat, jak se zvýrazňuje v synchronizaci s audiem. To je skvělé pro situace, kdy nemůžete poslouchat podcast nahlas, nebo pokud chcete lépe porozumět obsahu. Přepisy podcastů jsou dostupné v angličtině, španělštině, francouzštině a němčině. Navíc v nich můžete vyhledávat specifická slova nebo fráze. Pro zobrazení přepisu spusťte přehrávání epizody v celoobrazovkovém zobrazení a klepněte na ikonku uvozovek.

Ochrana odcizených zařízení

V aplikaci Nastavení najdete novou možnost, která umožňuje nastavit zpoždění při zadávání bezpečnostního kódu a další detaily v rámci funkce Ochrana odcizených zařízení. Apple uvádí, že tato funkce má uživatelům poskytnout možnost zvýšené ochrany v jakémkoli prostředí. Ochrana odcizených zařízení je funkce, která by se měla na vašem iPhonu aktivovat automaticky, jakmile aktualizujete na iOS 17.4.

Animované nálepky z Živých fotek

V aplikaci Zprávy v iOS 17 můžete z Živých fotek vybírat objekty a měnit je na živé nálepky, které pak můžete používat ve Zprávách a jinde. Jak název napovídá, Live Stickers jsou v podstatě animované samolepky ve smyčce, které můžete sdílet s rodinou a přáteli. Stačí klepnout na ikonu + nalevo od pole pro zadání zprávy, vybrat Nálepky, klepnout na ikonu + a vybrat album Live Photos. Vyberte požadovanou fotku a klepněte na tlačítko Přidat nálepku vpravo dole.

Pohlednice kontaktů

Pokud máte iPhone s iOS 17 a novějším, můžete u vybraných kontaktů nastavit takzvanou pohlednici kontaktu. To znamená, že si můžete upravit, jak bude vypadat obrazovka vašeho iPhonu, když vám dotyčný bude volat. Pro nastavení pohlednice spusťte nativní aplikaci Telefon, přejděte na Kontakty, vyberte požadovaný kontakt a poté klepněte na Fotka a pohlednice kontaktu.

 

Dnes nejčtenější

.