Zavřít reklamu

Retina MacBook 2015 iconApple do konce příštího měsíce, tedy do konce dubna, představí nový 12″ Retina MacBook. Server 9to5mac totiž zveřejnil, že jejich zdroj našel informaci v System Image Utility a v OS X Server, což můžete vidět na snímku níže. Že Apple představí nový MacBook do konce dubna nám naznačuje slovíčko „Early.“ Tím jsou totiž označeny MacBooky a stolní počítače od Applu, které jsou představeny v prvních čtyřech měsících roku, což je právě do konce dubna. Nový 12″ Retina MacBook se objevil jak v System Image Utility, tak i v samotném OS X Server.

Loňský a zároveň první Retina MacBook byl představen v dubnu 2015, tudíž je velice pravděpodobné, že i letos právě tento měsíc představí Apple jeho nástupce. Nový MacBook by ale měl disponovat stejným designem jako první generace a změny se měly konat jen v oblasti hardwaru. S určitostí můžeme očekávat nový Intel Skylake procesor, který je především výkonnější a úspornější.

early_2016_macbook

Nový procesor Intel Core M Skylake, který Apple u MacBooku použije, nabídne 10 hodin výdrže na baterii, až o 20% rychlejší CPU a o 40% výkonnější GPU v porovnání s Core M Broadwell, které se nachází v aktuálním MacBooku 2015.

Bohužel v OS X Server nebo System Image Utility se nenacházejí žádné zmínky o novém MacBooku Pro nebo Air, a tak stále nezbývá, než doufat. Je ale velice pravděpodobné, že po boku nového MacBooku aktualizuje společnost i další své počítače a největšími kandidáty jsou právě MacBook Pro a Air. Aktualizaci by si zasloužil i Mac Pro a poté hlavně Thunderbolt displej, který by mohl nabídnout 5K rozlišení.

MacBook 2015 FB 4

Dnes nejčtenější

.