Zavřít reklamu

Není to ještě ani 48 hodin, co Apple na své čtvrteční konferenci „hello again“ představil nové MacBooky Pro a už tu máme první unboxing videa, kde se můžeme na nový počítač od Applu a jeho balení podívat. Novinářům se ale do rukou dostal prozatím jen model bez Touch Baru, protože model s Touch Barem bude mít Apple připravený až přibližně za tři týdny, kdy začne odesílat první objednávky. Nicméně je dost pravděpodobné, že se novinářům do rukou dostane o něco dříve.

Samotná krabice pro nový model se od té pro předchozí příliš neliší, jen je o něco užší. Co je ovšem pochopitelně zajímavější, je její obsah. Uvnitř nově naleznete USB-C adaptér a kabel, přes který se MacBook dobíjí. Pro nabíjení můžete využít jakýkoli ze dvou, případně ze čtyř (u modelů s Touch Barem), USB-C portů. Je tedy jen na vás, na jaké straně vám bude připojená nabíječka více vyhovovat, což je snad jediná výhoda oproti MacSafe, ovšem týká se jen modelů s Touch Barem, protože ořezaný model má USB-C jen na levé straně.

Samotný MacBook vypadá opravdu pěkně. Chlubí se tenkým, hliníkovým tělem s ostrými hranami, povedenou klávesnici s nízkým zdvihem a hlavně obrovským trackpadem, který je oproti starší verzi opravdu výrazně větší. Po obou stranách klávesnice se nachází reproduktory stejně jako na 12″ Retina MacBooku a u modelu bez Touch Baru nalezneme i klávesu escape a tlačítko pro zapnutí/vypnutí Macu stejně jako všechny funkční klávesy.

Displej na novince se příliš nezměnil. Stále jej obklopují velké černé rámečky, kde v horní části nalezneme FaceTime kameru, která se také nezlepšila, a v dolní části pák ikonický nápis MacBook Pro. Nezměnily se ani uhlopříčky a rozlišení displeje, ale na druhou stranu je displej na novém MacBooku o 67% jasnější, má o 67% lepší kontrast a pokrývá o 25% větší barevné spektrum, což znamená, že pokud budete na MacBooku pracovat venku na světle, bude mít displej lepší pozorovací vlastnosti než u předchozí generace.

Designově se změnila ale i zadní strana MacBooku, kde sice stále naleznete nakousnuté jablíčko, které ale bohužel už nesvítí. Důvodem je tenký profil notebooku a zejména pak displeje, kdy by průhledné logo prosvítalo a bylo by vidět na displeji.

Nový MacBook bez Touch Baru a Touch ID si můžete zakoupit už nyní a Apple vám jej odešle do jednoho pracovního dne. Základní model stojí 45 990 Kč, ale přímo na stránkách Applu si můžete notebook upgradovat o lepší procesor, větší operační paměť i větší SSD. Cena vylepšeného modelu se však může vyšplhat až na 81 190 Kč.

macbook-pro-2016-unboxing-fb

Dnes nejčtenější

.