Zavřít reklamu

Apple včera s příchodem nových MacBooků Pro nezrušil jen svítící jablíčko a fyzickou klávesu escape, ale také power tlačítko, pomocí kterého jsme až do teď zapínali počítače od Applu a vlastně se jím zapínají i všechny ostatní počítače nebo notebooky na trhu. Namísto power tlačítka je nyní Touch ID, které ale není možné stisknout a pochopitelně nefunguje ani v momentě, kdy je MacBook Pro vypnutý. Jak je tedy možné nový notebook od Applu zapnout?

Stejná otázka zajímala i redaktora Dietera Bohna z The Verge, kterému zástupci Applu prozradili, že se MacBook Pro zapne v momentě, kdy otevřete víko notebooku. Pokud tedy MacBook z nějakého důvodu vypnete (běžný uživatel to dělá tak jednou do roka), stačí jej zavřít a poté znovu otevřít a automaticky se zapne.

Pokud naopak budete chtít někdy MacBook Pro vypnout, stačí podržet prst na Touch ID, které pochopitelně bude fungovat, když bude MacBook zapnutý. Otázkou ale zůstává, zda bude Touch ID reagovat i v momentě, kdy se MacBook sekne a vy tak budete chtít provést vynucené vypnutí počítače.

macbook-pro-touch-id-fb

zdroj: The Verge

Dnes nejčtenější

.