Zavřít reklamu

foxconn_sharp_logos-500x208Podle informací asijského serveru Nikkei Asian Review, podala společnost Foxconn, největší partner Applu v oblasti výroby, návrh na koupi LCD divize společnosti Sharp. Podle návrhu by se Foxconn stal největším podílníkem ve společností, zatím co Apple by byl investorem. Podrobnosti o partnerství mezi Foxconnem a Applem v tomto obchodu nejsou známé.

Sharp vyrábí displeje pro společnost Apple již několik let od doby, kdy Apple započal svoji snahu vymanit se ze spárů Samsungu, jakož to hlavního dodavatele většiny součástek pro produkty společnosti Apple. Apple by investicí získal kontrolu nad LCD divizí Sharpu a měl by možnost ovlivňovat také zakázky, jejichž zadavatelem je právě společnost s nakousnutým jablíčkem v logu.

Apple by však byl „pouze investor“ a tak by se nemusel starat o chod společnosti, na to by měl Foxconn, který by zajistil dostatek zakázek a tak by se Sharpu v příštích letech mělo dařit a nemusel by propouštět an izaměstnance, ani řešit problémy se zakázkami.

LCD divize Sharpu v loňském roce sice ukázala černá čísla se ziskem, ovšem v první polovině letošního roku se divize ocitla v červených číslech. Foxconn by převzetím kontroly nad Sharp LCD získal také zhruba 38% podíl nad celým Sharpem.

Sharp Kameyama Plant No. 1

Dnes nejčtenější

.