Zavřít reklamu

Příjemného, leč oficiálně neoznámeného vylepšení se v předešlých měsících dočkala oblíbená sluchátka AirPods Pro. Jejich majitelé by si měli konkrétně od podzimu užívat kvalitnější zvuk při vyřizování hovorů a to díky nasazení “nového” kodeku, jenž na ně dorazil skrze update jejich firmware. Zvukově jsou díky tomu nyní u hovorů srovnatelná s AirPods 3. 

Když Apple ke konci loňského roku AirPods 3 představil, v tiskové zprávě k nim i technických specifikacích “pod čarou” se pochlubil tím, že podporují kodekem ACC-ELD, který je dle jeho slov vynikajícím kodekem pro řeč nabízející kvalitu hlasu v HD kvalitě. A jelikož se ve své podstatě jedná o klasické AAC, neměl by být problém je napasovat na všechny produkty s jeho podporou. Právě to se nyní pokusil ověřil vývojář Marco Pfeiffer pro portál Medium, kterému se podařilo potvrdil nasazení ACC-ELD právě u AirPods Pro. U dalších verzí AirPods jeho existenci potvrdit nemůže, jedním dechem však dodává, že i u nich je existence možná. 

Je škoda, že se o podobných upgradech dozvídáme touto neoficiální cestou a nikoliv přímo z úst Applu například skrze detailní popis aktualizace na jeho webu. Snad se tedy v budoucnu dočkáme toho, že Apple aktualizační proces AirPods vylepší a bude tak přívětivější jak z hlediska aktualizačního procesu, tak i z hlediska oznámení novinek, které v daném firmwaru přichází. 

AirPods lze zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.