Zavřít reklamu

iPhone 6Ming Chi Kuo přišel na poslední chvílí s informacemi, ve kterých se dozvídáme, co nám příští týden představí Apple. Kromě informací o hodinkách iWatch a jejich specifikaci Kuo přináší také informace o iPhone 6. Apple by měl příští týden v úterý představit jak 4,7″, tak i 5,5″ model iPhone 6 s tím, že oba modely budou mít variantu se 128GB pamětí. Kuo si není jistý, zda Apple nabídne pouze 32GB, 64GB a 128GB nebo i 16GB variantu.

Ming Chi Kuo dále uvádí, že obě varianty iPhone nabídnou tlačítko Power/Sleep button na boku telefonu, nikoli na horní straně kvůli lepší ergonomii. Poprvé také Kuo uvedl, že by měl iPhone 6 nabídnout toto tlačítko programovatelné, což znamená, že si uživatelé budou mít možnost nastavit různé akce, které vyvolá podržení tlačítka nebo několikanásobné stlačení. Kuo se taktéž domnívá, že iPhone 6 nabídne barometr, který by mohl provádět měření dechu, jako součást zdravotního měření pro HealthKit a nebo jej Apple použije pro kvalitnější předpověď počasí. Rozpoznávání zdravotního stavu pomocí barometru je však možné pouze pomocí skutečně primitivní spirometrie, což není zrovna ideální vyšetření, které dokáže něco prokázat. Ovšem Apple by mohl například měřit, jak se zvýší vitální kapacita plic uživatele pokud bude absolvovat nějaké aerobní tréninky.

Apple chtěl původně vybavit fotoaparát iPhone 6 safírovým sklíčkem, což však nakonec neudělá, protožře nedokázal obstát při pádových zkouškách. Fotoaparát totiž bude podle Kua skutečně vystupovat nad povrch samotného iPhone a tak bude náchylný na rozbití více než u současných modelů. Kuo již dříve naznačil, že alespoň některé z modelů iPhone 6 by však měly nabídnout safírem chráněný display.

Apple render iPhone 6

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.