Zavřít reklamu

Přestože je Apple mnohými lidmi stále vnímán jako jedna z nejinovativnějších společností na světě, pravdou je, že minimálně v otázce designu je velmi konzervativní. Jak softwary, tak i hardwary totiž designově obměňuje nikoliv ročně či jednou za dva roky, ale spíš jednou za tři nebo více let. A právě větší designová obměna části jeho produktů má přijít v příštím roce – konkrétně u Maců. 

Již poměrně dlouho se šušká o tom, že má Apple v plánu redesign MacBooků spolu s iMacy, byť přesné termíny představení těchto novinek známy zatím nejsou. Přední Apple analytik Ming-Chi Kuo je však v obou případech přesvědčen o tom, že se designového upgradu dočkáme zcela určitě v příštím roce a to zejména díky možnostem čipů Apple Silicon. Právě ty totiž otevírají Applu nové možnosti vnitřního a tedy de facto i vnějšího designu jeho strojů, jelikož tolik netrpí na přehřívání jako čipy od Intelu. Apple si proto může dovolit dělat produkty s méně propracovaným chladícím systémem, který logicky zabírá v jejich těle značný prostor, což se ve výsledku odráží i na celkovém designu produktů. Absence složitějších chladících systémů by se tedy mohla podepsat například na celkovém zúžení strojů a tak podobně. 

Co se pak týče odhadovaného termínu představení, dle Kua má Apple v plánu své novinky představit zřejmě ve druhé polovině letošního roku – tedy buď na WWDC nebo na podzimních Keynotes, jako tomu bylo i letos. Vše bude v tomto směru zřejmě záviset na tom, jak se bude ve světě vyvíjet pandemie koronaviru, která vývoj novinek výrazně ztěžuje a zároveň komplikuje i jejich výrobu. 

Dnes nejčtenější

.