Zavřít reklamu

Při pohledu na Angelu nás napadá hned několik důvodů, proč bychom ji zaměstnali. Apple měl však jen jeden, je to geniální manažerka, která by měla vymyslet strategie pro další růst Applu a využití jeho již tak velmi silného brandu. Angela Ahrendts se oficiálně připojila k Applu před třemi týdny a nová šéfka maloobchodního prodeje má již nyyní velmi solidní plán na to, jak zlepšit online i kamenné obchody Apple Store po celém světě. Hlavním cílem, tedy alespoň tím krátkodobým bude zlepšit zážitek z nakupování v internetových i kamenných obchodech Apple Store na celém světě.

Angela se zaměří na tři nejdůležitější body, které by měly pomoci posílit pozici společnosti Apple, která je již tak dost nezranitelná. V první fázi bude pro novou ředitelku maloobchodu hlavním zvýšit růst v Číně, která je pro Apple velmi důležitým trhem a společnosti se zde prozatím nepodařilo získat dostatečně silnou pozici. V únoru letošního roku zde měl Apple jen sedm procent z celkového podílu smartphonů prodaných v Číně. Ahrendts má plány na rozvoj Apple Store prodejen, kterých je v současné době v Číně deset a do roku 2016 by jich zde ráda viděla rovnou tři desítky.

Ruku v ruce s rozvojem Apple Store v Číně pak půjde také zlepšení interakce mezi zaměstnanci a zákazníky, uvedení nových možností jak se seznámit s produkty společnosti a celkový redesign maloobchodní sítě Apple Store. Třetím a posledním bodem pak budou mobilní platby, které by měly být snadně použitelné a Apple by při nich rád využil potenciál 800 000 000 uživatelů Apple ID, kteří mají ke svým účtům přiřazené kreditní karty. Angela by ráda zcela smazala rozdíl mezi kamenným a online obchodem společnosti Apple. Chce aby oba způsoby prodeje umožnili stejně snadnou platbu a stejné možnosti při seznámení s novými produkty společnosti.

Angela již stihla navštívit obchody Apple Store v blízkosti Cupertina v San Franciscu a Palo Alto. Zaměstnanci obchodů ji popsali jako čestnou osobu, která je hodně nakloněna celkovému duchu Applu. Angela také začala měnit pozice jednotlivých manažerů v oblasti maloobchodů a udělila jim více pravomocí. Uvidíme tedy, co žena jenž proslula jako CEO společnosti Burberry dokáže ve zcela jiném průmyslu, než kterým je ten ze světa módy.

Angela Ahrendts

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.