Zavřít reklamu

Apple neorganizuje iba verejné podujatia, ale taktiež z času na čas zorganizuje súkromný event, na ktorý sa dostanú iba vybraní pracovníci spoločnosti. Presne takéto stretnutie sa udialo koncom minulého týždňa, kedy sa vedenie Applu na čele s CEO Timom Cookom stretlo s šéfmi obchodov Apple Retail Store po celom svete. Tento interný event mal predovšetkým pripraviť pracovníkov na rozsiahle zmeny, ktoré koncom roku čakajú predajcov a spôsob, akým budú telefóny iPhone predávané a poskytované.

Tim Cook mal pritom s hlavnými obchodníkmi rozprávať približne 3 hodiny. Behom tohto stretnutia Cook pochválil pracovníkov za spôsob, akým sú predávané počítače Mac a iPady v obchodoch Apple Store. Cook poznamenal, že každý štvrtý Mac na svete pochádza práve z obchodu Apple Retail Store a nie z iného. Zároveň však vyjadril sklamanie nad tým, že až 80% všetkých telefónov iPhone nebolo kúpených v kamennom obchode Applu ale u iných predajcov, predovšetkým u operátorov. Apple považuje iPhone ako jeden zo svojich kľúčových produktov a preto je preňho fakt, že si zákazníci nekupujú telefóny iPhone v Apple Store ale inde, kritický. Napriek tomuto faktu je až 50% všetkých telefónov iPhone opravovaných, nahradených práve v Genius Baroch v obchode Apple Store. Cook ale požaduje, aby boli tieto čísla rovnejšie.

Apple preto už teraz pripravuje rozsiahlu stratégiu, vďaka ktorej by mohol prinútiť zákazníkov nakupovať veľké množstvo telefónov iPhone v obchodoch Apple Retail Store. Ľudia, ktorí sú oboznámení s touto stratégiou tvrdia, že inovovaná ponuka Back to School, ktorá teraz ponúka možnosť získať 50-dolárovú zľavu pri kúpe telefónu iPhone, je jedným z prvých krokov k úspešnému dokončeniu tejto stratégie. Spoločnosť ale dnes neprezradila svojim pracovníkom všetko. K oficiálnemu doplneniu informácií by malo dôjsť na štvrťročnom stretnutí, ktoré sa bude konať 28. júla / července. Ďalším krokom v novej stratégii by malo byť oficiálne spustenie trade-in programu pre telefóny iPhone v kamenných obchodoch Apple Retail Store. Tento program by mal Apple spustiť už v priebehu ďalších mesiacov. Informovaný zdroj tiež tvrdí, že v záujme o posilnenie predajov iPhone v obchodoch Apple Retail Store, by mal Apple spustiť možnosť vymeniť starší, poškodený model iPhone za nový, renovovaný model iPhone 5.

Zaujímavou správou je tiež fakt, že spoločnosť hodlá vrámci svojej novej stratégie otvoriť niekoľko nových kamenných obchodov v Európe, vrátane jedného nového v Taliansku. Či sa medzi týmito obchodmi bude nachádzať aj oficiálny Apple Retail Store na území ČR alebo Slovenska, nie je známe. Jeseň/podzim 2013 bude pre Apple veľmi významná: „Očakávajte armádu nových produktov túto jeseň,“ oznámil Tim Cook svojim zamestnancom behom eventu. Táto armáda by mala mimo iného zahŕňať aj nový, lacnejší iPhone, ktorý by mal byť určený predovšetkým pre rozvojový trh. Produkty, ktoré majú vyjsť koncom tohto roku, by mali zahŕňať významnú aktualizáciu iPhone, tabletov iPad a počítačov Mac. CEO Tim Cook nakoniec prehlásil, že „Apple Retail Store sú tvárou Applu.“ Pokiaľ sa nová obchodná stratégia dotkne aj autorizovaných predajcov, je možné, že nový iPhone bude u nich dostupný už v čase vydania.

Apple-store-Retail-2.0
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.