Zavřít reklamu

Spoločnosť Corning Inc. predstavila nový typ sklíčka Gorilla Glass, ktoré by sme v budúcnosti mohli vidieť aj na telefónoch iPhone. Nový model Gorilla Glass je totiž podľa oficiálnej správy tvarovateľné, teda spoločnosť dokáže vytvoriť odolné ohnuté sklíčko pre smartfóny s ohnutým displejom, akými sú Samsung Galaxy Round a LG G Flex. Že ohnuté sklíčka začínajú naberať na popularite, môže potvrdzovať aj vyhlásenie spoločnosti Corning, že sa ohnutými displejmi zaoberá viac ako polovica z 10 najpopulárnejších výrobcov smartfónov.

Medzi nich by v budúcnosti mohol patriť aj Apple. Špekuluje sa totiž, že spoločnosť začne predávať dve verzie telefónu iPhone a obe ponúknu zahnutý displej. Nikto však presne nevie, kde budú ohnuté a k čomu bude ohnutie slúžiť. Jedným z možných vysvetlení by bolo, že by bol displej ohnutý na boku, kde by prístroj mohol ukazovať upozornenia, ak by sa nachádzal v ochrannom obale. Rovnako by mal Apple vyvíjať technológiu, ktorá dokáže detegovať silu stlačenia displeja, čomu by prispôsobila reakciu, teda funkcie.

Vráťme sa však k spoločnosti Corning a jej novému produkt. Nová generácia Gorila Glass sa bude vyrábať na Taiwane v spolupráci s G-Tech Optoelectronics, pričom masová výroba má byť zahájená už v tomto roku. Práva spolupráca so spoločnosťou G-Tech má predstavovať riešenie výroby „pod jednou strechou“. James R. Steiner zo spoločnosti Corning sa vyjadril, že takto dokáže Corning zjednodušiť logistiku a zároveň urýchliť dobu expedovania sklíčka ku konečným výrobcom. V praxi to teda znamená rýchlejšiu výrobu a rýchlejšie dodávanie produktov, vďaka čomu by Apple a ďalší dodávatelia vedeli včas uspokojiť dopyt po konkrétnom produkte. Sklíčko si zachováva svoju pevnosť, pričom výrobcovia budú môcť predstaviť ešte tenšie a ľahšie zariadenia, ako aj elektronické doplnky k oblečeniu – napríklad inteligentné hodinky. Máme však za to, že Apple u svojich inteligentných hodiniek iWatch použije zafírové sklíčko, o čom sa špekuluje už niekoľko mesiacov.

lg-g-flex-front-sides-635

 

*Zdroj: Corning

Dnes nejčtenější

.