Zavřít reklamu

Vydání iPhonu 8 je ještě relativně daleko, už se o něm ale proslýchá ledacos. Řeč byla například o bezdrátovém nabíjení, „nekonečném“ displeji a další funkcích. Patent, podaný Applem, ukazuje smartphone, vyrobený z nanotrubic, spojených flexibilním švem, který by měl umožňovat přeložit zařízení napůl.

Apple si již v minulosti podal patenty na podobně zařízené přístroje, není to tedy poprvé, kdy se o něčem takovém diskutuje. Je to však poprvé, co se takový patent týká vysloveně iPhonu. Zprávy hovoří o tom, že byla patentová žádost podaná pod jménem inženýra a nikoliv pod Applem, a to údajně z toho důvodu, aby až do jejího schválení nevzbuzovala nežádoucí pozornost.

Apple v patentu uvádí, že součástí designu zařízení je „flexibilní část“, což naznačuje, že se nebude jednat o ten typ ohýbatelného telefonu, o kterém jsme mohli slyšet například v souvislosti se Samsungem, a že části, použité v zařízení, by měly být keramické. Patent dále podrobně popisuje, že elektronická zařízení mohou být vybavena karbonovými nanotrubicemi nebo jinými strukturami na podobném základě.

iphone-folding-patent

Díky vodivým uhlíkovým nanotrubicím budou příslušné cesty flexibilní a odolné vůči popraskání.  Stejně jako u mnoha dalších patentů, podaných Applem, je i u „ohýbacího“ telefonu otázka, zda vůbec někdy bude realizován.

foldable-iphone-patent-fb
apple-flip-iphone-fb

Zdroj: idropnews

Dnes nejčtenější

.