Zavřít reklamu

iPhone 6 Plus ikonaApple nám koncom minulého roku ukázal, že nie každý telefón môžete ohnúť bez trvalých následkov a kráľom ohybnosti tak naďalej ostáva LG G Flex. V budúcnosti sa to však môže zmeniť a pokiaľ by sa vám náhodou iPhone 7 ohol, tak za to môže pravdepodobne patentovaná technológia, ktorá bola schválená americkým patentovým úradom v posledných dňoch. Spoločnosť Apple si totiž patentovala ohybný iPhone, čo znamená, že reklamácie nemusí prijať, pokiaľ túto technológiu vo svojom ultra-tenkom telefóne použije. Aj keď, o tom by nám najprv sám povedal na evente.

Obsiahly patent zastrešuje prakticky všetko, čo súvisí s ohnutým iPhonom, teda by ho mali tvoriť ohybné súčiastky, vrátane základnej dosky. Tá by bola navyše zostrojená tak, aby bolo možné zariadenie „zavrieť“, tak ako to prezentoval Samsung pred dvoma rokmi na CES 2013. Ukazuje sa teda, že na podobné technológie myslí aj Apple a vzhľadom k spoločným záujmom dvoch gigantov by sa mohlo ľahko stať, že by spolupracovali na novom zariadení. Napríklad by to mohol byť hybrid iPad mini, ktorý by sa po zatvorení zmenil na iPhone 6 Plus a udržoval si jeho rozmery. Je jasné, že Apple niečo také zrejme nevyvinie, ale je možné, že Samsung to vyrobí už tento rok. Samsung tiež očakáva, že v roku 2016 jeho konkurenti ešte nedokážu vyrábať ohybné displeje v tak veľkom meradle, ako on. Jeho produkcia by pritom mala predstavovať 30 až 40 tisíc kusov mesačne.

iPhone Flexible patent

Okrem hardvéru sa Apple v patente zameral aj na ďalšie funkcie spojené s ohybnosťou telefónu. Dalo by sa to využiť napríklad kvôli prvkom UI alebo dokonca by sa zvýšila odolnosť telefónu pri nárazoch, keďže telefón by sa jednoducho ohol. Zaujímavé na patente tiež je, že telefón by už nebol hliníkový, ale plastový, ako bol iPhone 5c. Tiež by ho tvorilo tenké sklo, rôzne vláknové kompozity alebo rôzne kombinácie materiálov, ktoré by bolo možné ohnúť bez poškodenia. Samotný patent bol prihlásený už v roku 2011.

iPhone Flexible patent
*Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.