Zavřít reklamu

Pro mnoho našich čtenářů nastávají prázdniny a období dovolených, ve kterém vyráží k moři a na cesty se vám jistě může hodit podvodní pouzdro, které umožní natáčet záběry z iPhone přímo pod hladinou moře. Pojďme se podívat na recenze pouzder, které jsme měli možnost otestovat v loňském roce v Rudém moři a letos pak v Karibiku. Při testování přímo v terénu totiž samozřejmě pochopíte výhody a nevýhody jednotlivých pouzder trošku jiným stylem, než když si doma napustíte vanu a začnete natáčet iPhonem.

Nejprve než se podíváme na jednotlivá pouzdra, dovolím si napsat pár rad a postřehů, které možná oceníte. Vodotěsné pouzdro se hodí mít po celou dobu dovolené stále na svém telefonu, nikdy totiž nevíte jaká situace se naskytne a kdy zrovna připlave k pobřeží vodní želva nebo něco podobného. Ještě větším nepřítelem než je voda se může stát pro iPhone nebo iPad na pláži písek a sůl. Pokud totiž nemáte podvodní pouzdro, zřejmě vás ani nenapadne chodit s telefonem do vody, ovšem písek a sůl jsou všudypřítomné. Pokud se chystáte do Karibiku nebo například do Thajska, rozhodně si pouzdro na iPhone nasaďte již na domácím letišti a iPhone z něho vyndejte až po zpátečním příletu.

V oblastech s vysokou vlhkostí totiž dochází ke srážení soli přímo na povrchu iPhone nebo iPadu. Pokud následně začnete telefon nebo tablet používat, můžete jej snadno poškrábat krystalky soli. Stejným nepřítelem jako sůl je pak tkaé písek. Určitě to znáte vyběhnete z vody, lehnete si na lehátko a omylem se dotknete také písku, který se okamžitě nalepí na prsty. V tom případě opět pomůže ochranné pouzdro. Ochranná pouzdra navíc v drtivé většině případů přináší také poutko na zápěstí, které se obzvláště v krajinách ve kterých si nejste svojí bezpečností příliš jisti určitě hodit.

Co se týká dovolených, mám ještě jeden tip. Pokud totiž cestujete pravidelně, určitě se vám bude hodit pouzdro, do které spolehlivě vložíte nejen podovdní pouzdro, ale také například adaptér i s redukcí na danou zásuvku, kabely a sluchátka. Pouzdro Cargo používám už dva roky na všech cestách a mohu jej jen doporučit, recenzi si můžete přečíst přímo zde. Pokud to však myslíte s natáčením pod vodní hladinou vážně, určitě se vyplatí uvažovat o kameře GoPro, která dokáže nabídnout nepřekonatelný poměr ceny a výkonu. Letos se samozřejmě k moři ještě párkrát chystáme a tak budeme vděčni, když nám do komentáře napíšete tipy na obaly, které máme otestovat.

Lifeproof – to nejpohodlnější co můžete vzít do vody!

Obal Lofeproof je outdoorový společník který i přes své kompaktní rozměry ochrání váš telefon nejen před vodou. V obalu vydří iPhone pád ze dvou metrů, neohrozí jej písek, prach , bahno a zkrátka nic, co by pro samotný telefon znamenalo konec kariéry. Zároveň můžete s telefonem volat, poslouchat hudbu, fotografova s použitím obou kamer a dělat vše jako byste žádný obal ani neměli. Pokud však chcete obal pouze na potápění nebo šnorchlováni do deseti metrů a chystáte se například do Egypta kde nezaprší, osobně bych volil řešení od společnosti Aryca. To totiž nejen že lépe působí na psychiku a vzbuzuje dojem lepší ochrany před vodou, ale také se s ním lépe natáčí. U obalu Lifeproof se totiž často stává ž e kapka vody nateče do prohlubně pro kameru a vaše záběry budou rozmazané. Všem kteří však chtějí svůj telefon chránit nonstop, mohu Lifeproof jen doporučit. Kompletní recenzi obalu Lifeproof si můžete přečíst přímo zde.

LifeJacket – pokud to myslíte skutečně vážně

Pokud vysíte pět tisíc metrů nad mořem za mačky, vezměte si iPhone s obalem Lifeproof Jacket, pokud sjíždíte největší peřeje světa nebo skáčete z galapágských vodopádů, určitě jej také nezapomeňte. Lifeproof Jacket je zkrátka ukázkou toho, jak lze proměnit křehký telefon na outdoorového parťáka. Pokud jste se v recenzi našli, pak neváhejte a objednávejte, v opačném případě však bohatě vystačíte s klasickým Lifeproof. Ještě jednou pro jistotu zdůrazňuji, že Lifeproof Jacket není samostatně použitelný obal a k jeho využití je nutné mít klasický obal Lifeproof.

Life_jacket

Aryca – masiv který ochrání

Pokud vyrážíte na dovolenou a přemýšlíte co ještě do kufru, určitě přibalte Aryca. Tolik srandy jako s tímto pouzdrem si totiž v moři hned tak neužijete. Pouzdro je samozřejmě díky své konstrukci určené skutečně jen pro použití ve vodě a těžko s ním vyrazíte třeba na lyže, ovšem to je právě ten zmiňovaný rozdíl mezi Aryca a pouzdrem Krusell Sealabox, jehož recenzi si můžete přečíst přímo zde. Aryca je za 500kč skvělá hračka která zabaví na dovolené vás a po návratu zase vaše přátele, kteří budou mít možnost vidět svět nejen nad hladinou, ale také pod ní. Samozřejmě čím lepší telefon, tím lepší kvalita videa a tak pokud máte iPhone 4s, budete jistě spokojenější než majitelé iPhone 4, ovšem upřímně si myslím, že i na naše video se dá dívat a to je pořízeno právě na iPhone 4. Jak jsme již zmínil, jediný problém jsem měl s tím, že telefon není možné uspat a tak si musíte během plavání dávat pozor, abyste si omylem něco nesmazali nebo nezměnili některá důležitá nastavení. To však není problém výrobce, ale spíše hloupost toho, že Apple softwarové uspání telefonu nepovolil.

I když cena pouzdra není nijak přemrštěná, jeho kvalita je skutečně dobrá. Jediné na co si je potřeba dávat pozor je písek, který může mechanicky poškodit gumu, jenž kryje displej. Pokud totiž vylezete z vody a začnete se dívat na své výsledky přímo na pláži, je možné že budete mít mezi prstem a pouzdrem zrnko písku, které může pouzdro rozříznout. Aryca mohu jen doporučit a myslím si, že vás na letošní dovolené zabaví mnohem více, než hry z iTunes App Store, které se mnohdy prodávají za cenu odpovídající 1/3 až 1/2 ceny pouzdra Aryca. Kompletní recenzi obalu Aryca si můžete přečíst přímo zde.

 

Sealabox – pokud se chcete „flákat“ na pláži a v bazénu

Sealabox od Krusellu není vyloženě potápěčské nebo pro šnorchlováni určené pouzdro, jeho certifikace však zaručuje, že pokud budete fotit ve vodě, v dešti, spadnete s ním do bazénu nebo například zmoknete, nedostane se k iPhone voda. Stejně dobře jako před vodou ochrání pouzdro přístroj také přes pískem, sněhem a prachem. Stejně dobře jako uprostřed pouště nebo při procházce na pláži tedy poslouží také při lyžování, surfování nebo například natáčení extrémních sportů, u kterých není bahno na kameře ničím výjimečným. Krusell osobně nevnímám tak, že si jej vezmu na potápění nebo šnorchlováni, ale tak, že mohu jít s manželkou na romantickou procházku po pláži, kde uděláme pár fotografií a když se rozhodneme cákat na sebe vodu nebo si jít na chvilku zaplavat, nemusím se omezovat a zkrátka sebou vezmu telefon do vody. Na poušti, zejména při větru pak oceníte, že pouzdro poskytuje ochranu nejen proti vodě, ale také prachu a písku. Největší výhodou je, že pouzdro oproti normálnímu Bumperu, který používají miliony lidí po celém světě neznamená pro iPhone téměř žádnou nadváhu nebo výrazné zvětšení jeho rozměrů. Již nyní se těším na videa ze svého Axial RC 1:10 Honcho, kde konečně mohu natáčet s iPhonem připevněným na kapotu auta také průjezdy potokem a bahnem. Všechny videa naleznete na našem YouTube kanálu přímo zde.

Co tedy říct závěrem. Pokud se chystáte vyloženě pouze potápět a šnorchlovat a jste si jisti, že v životě nepůjdete ven s iPhonem v průtrži mračen, nepůjdete na lyže, brusle nebo nebudete jezdit na snowboardu, surfu, případně nenavštívíte prales s vlhkostí, která iPhone poškodí, poohlédněte se po pouzdře, které budeme recenzovat již zítra. Pokud však víte, že stejně dobře jako v létě uplatníte vodotěsný iPhone také v zimě nebo pří běhání v dešti, rozhodně je Krusell Sealabox vzhledem ke své váze a rozměrům skvělou volbou. Kompletní recenzi Sealabox si můžete přečíst přímo zde.

krusell-sealbox

Dnes nejčtenější

.