Zavřít reklamu

Posledních čtrnáct dnů jsme se ženou trávili v Dominikánské republice a i když v ráji není telefon zrovna nejnutnější věc, iPhone nám dělal společníka nejen na pláži. Přece jen zrcadlovka není tím co chcete nechat na pláži plné písku, okolo které navíc běhají Haiťané s platem dolar na den, tedy pro dominikánce spíše otroci než levná pracovní síla.

Samozřejmě je riziko nechávat na pláži i iPhone, na druhou stranu však delfínovi který zrovna připluje nemůžete říct ať chvilku počká než si dojdete pro foťák. Existuje však řešení od společnosti Lifeproof která nám přímo z USA na tuto cestu poslala svůj vodotěsný obal pro iPhone 4/4s a samozřejmě jej koupíte také ve verzi pro iPhone 5. Pokud chcete vyloženě natáčet a fotit jen pod vodou, podívejte se na recenzi pouzdra Aryca které jsme v loňském roce vzali na dno Rudého moře, Lifeproof je totiž zcela jiné řešení.

lifeproof

Hlavní výhodou obalu Lifeproof jsou jeho rozměry. Telefon se prakticky zvětší stejně jako s většinou jiných obalů s tím rozdílem, že naroste o 4mm také do délky. Pokud tedy nepočítáte igelitový sáček, jedna se o nejkompaktnější vodotěsné pouzdro pro iPhone na trhu. Pouzdro je tak kompaktní, že pokud si na rozdíl ode mě koupíte nějakou inteligentní barvu, můžete jej používá jako běžný obal kdykoli a kdekoli, nejen během dovolené. Konkrétně v našem hotelu bylo množství Kanaďanů a bylo znát že Lifeproov je u nich velký hit.

Obal se skládá ze tří částí z nichž jedna je volitelná. Celá zadní část obalu je tvořena z plastu, přední část je pak směsí gumy, plastu a odolné fólie, která kryje displej a umožnuje využít dotykové ovládání. Do přední části jednoduše vložíte telefon a zadní část která obsahuje také těsnění na ni necvakáte. Při otevírání je pak nutné použít minci kterou v jednom rohu obal jakoby podeberete a začnete odcvakávat. Třetí, volitelnou částí je šroubovací špuntík s těsněním pro 3,5 mm dock konektor, který však můžete vyměnit za vodotěsnou redukci pro sluchátka a pokud máte vodotěsné sluchátka, můžete poslouchat hudbu i na dně Atlantiku.

IMG_3412

Pouzdro umožňuje nejen ovládat všechny tlačítka a jak jsem uvedl výše používat i sluchátka ale po odklopení krytky ve spodní části máte přístup také k 30pin dock konektoru, respektive k lightning konektoru u iPhone 5. Obal tak skutečně není nutné z telefonu vůbec sundávat, což je obrovská výhoda. Každý kdo totiž zažil déšť v Karibiku, bez Johnyho Deepa v hlavní roli, mi dá zapravdu, že se zde vodotěsný obal skutečně vyplatí. Déšť totiž přichází rychlostí puštění sprchy a nabízí také stejnou intenzitu. Telefon je díky Lifeproof vždy chráněn ať se stane cokoli.

Oficiálně je obal vodotěsný do dvou metrů, pokud se však při šnorchlováni potopíte pro hvězdici ve třech metrech, telefon přežije. Ze stejné výšky pak telefon přežije také pád na zem. Pokud se naopak podíváme na nevýhody pak je to fakt, že je obal extrémně těsný a vložíte do něho jen čistý telefon, dokonce i legrace typu gelaskins jsou v tomto případě překážkou kterou jinak než odlepením nálepek nevyřešíte. Pokud pak nepoužíváte redukci Lifproof na sluchátka, která je mimochodem součástí standardního balení, nezapojíte jiné sluchátka než ty které mají okolo 3,5mm jack konektoru stejný obal jako originální Apple sluchátka.

Obal Lofeproof je outdoorový společník který i přes své kompaktní rozměry ochrání váš telefon nejen před vodou. V obalu vydří iPhone pád ze dvou metrů, neohrozí jej písek, prach , bahno a zkrátka nic, co by pro samotný telefon znamenalo konec kariéry. Zároveň můžete s telefonem volat, poslouchat hudbu, fotografova s použitím obou kamer a dělat vše jako byste žádný obal ani neměli.

IMG_3974

Pokud však chcete obal pouze na potápění nebo šnorchlováni do deseti metrů a chystáte se například do Egypta kde nezaprší, osobně bych volil řešení od společnosti Aryca. To totiž nejen že lépe působí na psychiku a vzbuzuje dojem lepší ochrany před vodou, ale také se s ním lépe natáčí. U obalu Lifeproof se totiž často stává ž e kapka vody nateče do prohlubně pro kameru a vaše záběry budou rozmazané. Všem kteří však chtějí svůj telefon chránit nonstop, mohu Lifeproof jen doporučit.

919065_361240343982112_1764323440_o

Dnes nejčtenější

.