Zavřít reklamu

Technologická revolúcia sa týka aj školstva. Spoločnosť Microsoft potichu spustila službu Office Mix, ktorá ponúka revolučný spôsob zdieľania prezentácií a online lekcií. Služba je teda ideálnym riešením pre školy, ktoré využívajú sadu Office 2013 alebo Office 365, keďže pedagógovia môžu s pomocou Office Mix zdieľať prezentácie a učebné materiály so svojimi študentmi tak, že im pošlú odkazy na zhliadnutie. Od toho sa samozrejme odvíjajú aj ďalšie funkcie a Office Mix tak umožní autorom prezentácií vidieť, kto ich prezentácie videl a kto nie.

Zdieľanie jednotlivých prezentácií bude fungovať na princípe špeciálnej URL adresy alebo kódu, ktorý musí divák zadať do okna pri prihlásení sa do služby. Nemusí pritom zadať ani svoje heslo, po zadaní e-mailu sa prihlasovacie okno automaticky presmeruje na stránku, ktorá vás požiada o zadanie prezývky a gift kódu, ktorý vám bol pridelený. Samotná služba je momentálne k dispozícii iba ako Preview a tak pracuje na princípe invite-only. Môžete sa prihlásiť a zaslať Microsoftu žiadosť na získanie prístupu k Office Mix a dokonca ho môžete požiadať o prístup k 180-dňovej trial verzii PowerPointu, ak nemáte zakúpenú licenciu.

Ľudia, ktorí chcú vytvárať prezentácie a zdieľať ich prostredníctvom služby Office Mix, získajú od Microsoftu softvérovú sadu, ktorá mu umožní nahrávať audio a video, vkladať interaktívne prvky do prezentácie (kvízy a cvičenia) a dokonca umožní písať rukou. Nebude chýbať ani softvér pre nahrávanie obrazovky počítača. Keď je už užívateľ pripravený vytvoriť svoju prezentáciu, stačí kliknúť na tlačítko Create Mix, ktorá umiestni prezentáciu a všetky potrebné súbory na cloud. Odtiaľ sa už len stačí podeliť so študentmi a priateľmi o odkaz alebo kľúčovú frázu, ktorá im vaše prezentácie sprístupní.

*Zdroj: winbeta.org

Dnes nejčtenější

.