Zavřít reklamu

V souvislosti s projektem Apple Car a jeho vývojovým týmem se v posledních týdnech, resp. měsících hovoří spíše o tom, koho všeho se podařilo Applu sehnat, koho Apple doslova „ukradl“ konkurenci a jaký další expert už tak široký tým odborníků doplnil. Sem tam se však najde i nějaký vysoce postavený manažer, který tento tým opustí a přesně to se nyní také stalo. Z Applu zkraje roku odešel manažer stojící za týmem, který pracoval na senzorech pro využití v Apple Car.

Benjamin Lyon vedl speciální tým zaměřující se na vývoj senzorů pro Apple Car (tehdy ještě Project Titan) už od roku 2016, kdy došlo k zásadní restrukturalizaci celého vývojářského týmu. Na projektu však v různých pozicích působil už od roku 2014. Od té doby má za sebou zcela jistě ohromný kus práce, k počátku roku se však rozhodl, že se bude realizovat v trochu jiném segmentu. Opustil totiž Apple a přidal se do velice úspěšného a ambiciózního start-upu Astra.

Ten se zaměřuje na vývoj a výrobu nosných raket, které budou schopné na nízkou orbitu Země dopravovat různé komerční i nekomerční satelity a jiná zařízení, a to za (relativně) přijatelnou cenu oproti behemotům jako je SpaceX nebo NASA. Lyon v Astře působí jako hlavní technický ředitel.

Dnes nejčtenější

.