Zavřít reklamu

Z Applu se stává pomalu ale jistě čipová velmoc. Za posledních několik let totiž z jeho dílny vzešly čipy řady A, M, W, H, T, S a letos tuto slušnou řadu rozšířil čip řady U, který naleznete ve všech třech nových iPhonech. O tom byli sice mnozí přesvědčení, že pochází z dílny společnosti Decawave, avšak detailní rozbory a průzkumy všech komponentů tuto teorii vyvrátily. 

Že nový čip řady U z iPhonů 11 a 11 Pro pochází z dílny Applu jako první zjistili odborníci z iFixit, kteří se rozbory elektrniky zabývají. Podle jejich zkoumání se čip skutečně v některých ohledech nápadně podobá produktu z dílny Decawave, za který byl považován, jelikož se pyšní třeba i stejnými standardy a je kompatibilní s produkty třetích stran využívajících řešení od Decawave. I díky tomu by tak měl být produkt osazený tímto čipem schopen díky využití ultraširokopásmové technologie velmi přesně určovat polohu jiného produktu se stejným čipem. To si můžete ostatně velmi snadno ověřit při využívání AirDropu u nových iPhonů, u kterého funguje díky U1 prioritizace zařízení pouhým nasměrováním telefonu na zařízení, na které chcete soubory odeslat. Hlavní uplatnění má však čip mít v chystaných lokalizačních přívěscích, které by měly být díky němu velmi snadno dohledatelné.

Kdy přesně bychom se mohli příchodu lokalizačních přívěsků z dílny Applu, se kterým by dostal čip U1 zcela nový rozměr, dočkat, zatím není zcela jasné. Jako nejpravděpodobnější termín se však zdá konec tohoto měsíce, na který by měl mít Apple dle mnoha analytiků naplánovanou svou poslední letošní Keynote. Ta by měla kromě přívěsků přinést i aktualizovaný 16” MacBook Pro, výkonnější Apple TV a snad i AirPods 3. generace s aktivním potlačením okolního hluku, voděodolností, novým designem a snad i více barevnými variantami. Snad se tedy Keynote potvrdí již v několika následujících dnech a my si ještě letos jedou představování novinek užijeme. 

Dnes nejčtenější

.