Zavřít reklamu

O pracích Applu na chytrých brýlích se spekuluje mezi jeho fanoušky i odbornou veřejností dlouhé roky. Na potvrzení vývoje ze strany Applu sice čekáme stále marně, mnoho úniků či náznaků z iOS však dává jejich blížícímu se příchodu poměrně reálné obrysy. Zdroje čínského portálu DigiTimes, který se v minulosti ukázal jako relativně přesný, však nyní tvrdí, ž jsou práce na brýlích ukončeny a projekt tedy pravděpodobně poslán k ledu. Je to ale vůbec možné?

Zpráva zveřejněná výše zmíněným portálem vyvolala mezi jablíčkáři velkou vlnu diskuzí, do které se zapojili i skutečně významní vývojáři z Apple komunity. Naprostá většina z jich pak zastává názor, že se DigiTimes tentokrát mýlí, jelikož minimálně iOS 13 obsahuje skutečně celou řadu vodítek, které blížící se příchod naznačují. Důkazem mohou být například rámce pro AR Display Device, které by mohly být právě určeny pro Apple Glasses. Jako nepřímý důkaz pak lze považovat třeba i další velké vylepšení ARKitu, jehož prvky jsou nyní na chytré brýle z dílny Applu aplikovatelnější než kdykoliv předtím. 

Příprava iOS 13 na příchod chytrých brýlí samozřejmě nemusí hned znamenat, že je jejich představení za dveřmi. Ostatně, i v betách iOS 12 bylo obrovské množství kódů souvisejících s bezdrátovou nabíječkou AirPower. Na druhou stranu, právě tímto produktem se musel Apple skutečně velmi poučit a proto je vcelku nepravděpodobné, že by umisťoval do nového systému přípravné prvky s jakýmkoliv velkým předstihem. Musí mu být totiž zcela jasné, že je vývojáři opět snadno objeví a udělají z nich senzaci, která by se mohla nakonec jako v případě AirPower otočit proti Applu, pokud by jí opět odpískal, byť tentokrát tajně. 

V tuto chvíli tak nezbývá než čekat, jak se celá situace kolem chytrých brýlí z dílny Applu vyvine. Faktem však je, že podle některých předních analytiků v čele s Ming-Chi Kuem je příchod brýlí skutečně za rohem a dočkat se jej máme už v roce 2020. A pokud pro něj Apple připravuje iOS 13, zřejmě v jeho první polovině. Vše však ukáže až čas. 

apple-glass-fb

Dnes nejčtenější

.