Zavřít reklamu

Již příští pondělí se od 19:00 našeho času uskuteční úvodní Keynote vývojářské konference WWDC. A přestože se v předešlých letech nejednou stalo, že na ní Apple ukázal kromě softwaru i hardwarové novinky, letošek takový nebude. Myslí si to alespoň velmi dobře informovaný reportér Mark Gurman z Bloombergu, který přitom ještě relativně nedávno tvrdil přesný opak. 

Na konferenci WWDC nebude oznámen žádný hardware, pokud Apple neočekávaně nepředstaví nové zařízení, které bude uvedeno na trh později (aby bylo jasno: to neočekávám),“ uvedl konkrétně Gurman ve svém pravidelném nedělním newsletteru ze světa Applu, čímž možná leckoho pořádně překvapil. To proto, že ještě nedávno byl přesvědčen o tom, že se Apple v dohledné době chystá představit novou generaci Apple TV, která měla bodovat jak výkonem, tak i svou cenou. Plány kalifornského giganta se tedy buď zásadně změnily, nebo takové nikdy nebyly. 

Nepředstavení hardwaru na WWDC však může mít ze strany Applu i zcela pragmatický důvod. Jednak si totiž může být vědom toho, že přes léto nebývají prodeje produktů vyloženě výstavní vzhledem k dovolenkové sezóně a jednak dost možná potřebuje prostě jen co nejvíc času pro odprezentování novinek z iOS 18, macOS 15 a dalších operačních systémů. A jelikož je čas na úvodní Keynote WWDC „drahý“, raději jej přenechá důležitějším věcem než Apple TV. Jedním dechem se ale sluší dodat, že i Gurman se v minulosti již párkrát spletl a tedy naděje na hardware příští týden přeci jen je, byť není velká. 

Dnes nejčtenější

.