Zavřít reklamu

iMessage iconVypadá to, že Android aplikace Move to iOS a Apple Music od Applu nejsou poslední, které kalifornská společnost hodlá na konkurenční platformě nabízet. Zahraniční server MacDailyNews odkazující se na své zdroje, které jsou obeznámeny s plány Applu, ve své zprávě tvrdí, že na pondělní WWDC představí Apple aplikaci iMessage pro Android.

CEO Applu Tim Cook už před půl rokem uvedl, že Apple Music je jakési testování neznámých vod, tedy konkurenčního systému Android, ještě před představením dalších služeb společnosti pro ostatní platformy. Tím Cook jasně naznačil, že Apple Music nebude poslední aplikací pro Android a následovat by tedy logicky mohla právě iMessage aplikace.

Na jednu stranu dává rozšíření tak významné služby na další velkou platformu smysl, jelikož by tak Apple mohl začít ve velkém konkurovat Googlu, Facebooku, WhatsAppu, Viberu a dalším. Spousta Apple uživatelů by i přivítala, kdyby se mohli spojit se svými přáteli, kteří používají Android, aniž by si museli instalovat další aplikaci. Ovšem na druhou stranu jednoduchost, přehlednost a bezpečnost iMessage jsou jedny z majoritních výhod iPhonu a není jasné, zda by Apple chtěl tak klíčovou výhodu sdílet i pro ostatní zařízení, která už tak zabezpečená, plynulá a přehledná být nemusí.

MacDailyNews ještě uvádí, že plány Applu, co představí nebo nepředstaví na WWDC, jsou stále v pohybu, a tak se může také stát, že se žádné androidí verze iMessage v pondělí nedočkáme. MacDailyNews však tvrdí, že iMessage pro Android určitě dorazí během tohoto roku. Záleží však na tom, jak moc spolehlivý zdroj MacDailyNews je.

iMessage Android Samsung

*zdroj: Macrumors

 

Dnes nejčtenější

.