Zavřít reklamu

iMessage iconNový open-source projekt nazvaný PieMessage umožňuje zasílání iMessage mezi platformou Apple a Android, resp. umožňuje uživatelům Androidu využívat proprietární protokol Applu, skrze který se posílají iMessage. Poslední prototyp aplikace byl zachycen na videu (které najdete v článku). Celý projekt je ještě v rané fázi vývoje, tudíž není nouze o chyby a omezení funkčnosti. Hlavní nevýhodou je ovšem fakt, že PieMessage potřebuje pro správné fungování nějaké zařízení s OS X, které mu umožní komunikaci na platformě Apple. Proto se jedná spíše o zajímavý a nadšenecký projekt, než něco co by mohl využívat běžný uživatel každý den.

PieMessage rozhodně není první aplikací, která se snaží o takovéto propojení mezi Androidem a iOS. Veškeré předcházející pokusy měly však velmi krátkého trvání, uvidíme tedy, jak dlouho vydrží tento. Aplikace tedy vyžaduje, aby uživatel vlastnil svůj Mac, který bude využívat jako server, skrz který bude komunikace probíhat. Toto řešení je proti předchozím pokusům výrazná změna. Veškeré předešlé aplikace pro komunikaci využívaly servery třetích stran, což velmi zpochybňovalo celkovou bezpečnost systému.

V praxi to funguje tak, že klient v Android telefonu pošle zprávu serveru (Macu), který pomocí Zpráv pošle tento text na cílové zařízení. V opačném směru to pak funguje velmi podobně. Mac zaznamená příchozí zprávu, kterou přesměruje na klienta v Android telefonu. Na videu níže si můžete prohlédnout, jak to celé funguje „na živo“. Je ovšem jen otázkou času, než OS X dostane upodate, který toto znemožní..

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.