Zavřít reklamu

iMessage icon

Někteří fanoušci Androidu čekali, že Apple na WWDC odhalí pro Android službu, která by umožňovala přijímat iMessage i na platformě „zeleného robota“. Apple nyní odhalil, proč nepředstavil iMessage pro Android a má velice dobré důvody, aby  byla možnost posílání iMessage exkluzivní funkcí. O tom, že Apple představí iMessage pro Android informoval na začátku měsíce server MacDailyNewsNěkteří se domnívali, že Apple by chtěl konkurovat pomocí iMessage konkurenčnímu WhatsAppu, Viberu nebo Messengeru. Apple reportér Walt Mossberg mluvil s inženýry na WWDC, kteří mu řekli, proč Apple nepředstavil iMessage pro Android.

Walt napsal: „Když jsem se zeptal jednoho z vysoce postavených Apple pracovníku, proč nejsou iMessage rozšířeny i do jiné platformy, tak jsem dostal dvě odpovědi. První byla, že Apple má 1 miliardu aktivních zařízení, a tak je funkce opravdu využívána a nabízí nadstandardní funkce, tudíž Apple nepotřebuje více uživatelů. Druhým důvodem je prý exkluzivita funkce, která podporuje prodejnost všech Apple zařízení.“

Podle Walta by iMessage pro Android nepřinesly Applu vůbec nic nového. Apple má v Google Play aktuálně tři aplikace – Move to iOS, Apple Music a Beats Pill⁺. Je zajímavé, že aplikace Move to iOS, která přesouvá data z Androidu do iOS zařízení získala v Google Play pouze 2,5 hvězdičky.

Obrovských změn se dočkaly iMessage v iOS 10, které nyní podporují různé efekty, velké smajlíky nebo třeba ručně psaný text. V aplikaci je také nově možné přidávat různé efekty na jednotlivé zprávy, na celou obrazovku nebo je různě zvýraznit. Nechybí ani samolepky podobné těm z Messengeru nebo velké emotikony, které také známe z jiných aplikací. Velkou výhodou jsou náhledy na odkazy a videa z webu. Někteří i uvítají možnost kreslit různé animace přímo na displeji iPhonu a odesílat je svým přátelům nebo možnost nahradit text smajlíky.

iMessage Android Samsung

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.