Zavřít reklamu

ios-9-siri-iconLetošní ročník WWDC je již v plném proudu a stejně tak probíhá v plném proudu naše letošní reportáž z této akce. Veškeré aktuální články můžete sledovat zde. V tomto článku se budeme věnovat informacím o právě ohlášeném balíku vývojářských nástrojů (SDK) pro Siri, které Apple vydal pro vývojáře aplikací. První zmínka o tom, že by mohl Apple svou asistentku otevřít vývojářům, přišla poměrně nedávno společně s reakcí na domácí asistentky konkurenčních společností. Pojďme se tedy podívat, co nově oznámený SDK vlastně nabízí a jaký skýtá pro vývojáře potenciál.

Je to tak, po více než třech letech se Siri otevírá vývojářům. Nově umí asistentka porozumět kontextu jednotlivých zpráv a také si pamatuje, o čem s vámi v nedávné minulosti hovořila. Tyto informace jsou pak využívat v mnohých aplikacích třetích stran, ať už se jedná o Facebook Messenger, Whatsapp, Facebook, Runkeeper, Uber a mnoho dalších.

f1465840759

Nově se Siri naučila také funkci „Quicktype“, díky které se Siri lépe orientuje v kontextu a prostředí uživatele. Například když se zeptáte „kde jsem“, umí vám tuto informaci okamžitě vyhledat a připravit například k odeslání ve formě sms nebo e-mailu. Dále nabízí podstatně vylepšenou funkci automatického doplňování, kdy reaguje na základě předchozí komunikace, vaší polohy nebo událostí v kalendáři. Tím podstatně ulehčí vyplňování různých webových formulářů, jelikož například polohu bude schopná vyplnit automaticky sama.

f1465840885

Siri nově ještě více spolupracuje s fotografiemi ve vašem iPhonu. Nově umí rozpoznat miliony nových objektů, tudíž bude schopná vyhledat právě tu fotku, kterou hledáte. Bude stačit pouze říci, že chcete vidět snímek z loňska, který jste pořídili u moře. Na základě této vylepšené funkcionality seřazování a filtrování, vám Siri umožní lépe vyhledávat konkrétní fotografie. Dále si budete moci prohlédnout i všechny lidi, se kterými jste na daném místě byli. Vylepšené rozpoznání obličejů je samozřejmostí a právě díky němu je tato nová funkce tak skvělá. Hlubší integrace Siri do vaší galerie vám umožní daleko lépe vyhledávat a využívat vámi pořízené fotografie.

f1465841027

Zdroj: WWDC

Dnes nejčtenější

.