Zavřít reklamu

V souvislosti s umělou inteligencí a chytrými asistentkami se v minulých měsících hovoří především o konkurenci společnosti Apple. Loni v tomto odvětví (a zejména v anglosaských zemích) prorazil Amazon a jejich chytrá asistentka Alexa, která se zabydlela v produktu s názvem Echo. Za nimi však následovali další, kteří se do tohoto nového segmentu chtějí vměstnat. Ať už se jedná o Google nebo další menší projekty. Apple však nereagoval a mnoho lidí si myslí, že jim tak trochu ujel vlak – však na Siri samotnou se v posledních měsících snáší jen vlna kritiky. To by se však mělo za měsíc změnit.

Podle věhlasného analytika Ming-Chi Kua z KGI Securities je totiž velmi vysoká šance, že Apple na WWDC představí svou podobu domácí asistentky, která bude, logicky, založená na značně vylepšené Siri. Nový produkt, který však nijak specificky nepojmenoval, by měl konkurovat především Amazonu Echo. Podle Kua by měl být ovšem v jistém ohledu velmi odlišný.

Mělo by se totiž jednat o prémiový produkt, který by měl nabídnout jak špičkovou kvalitu audia, které by mělo být dosaženo díky použití až sedmi různých tweeterů, tak i velmi vysoký výpočetní výkon. Uvnitř zařízení by se dle Kua měly objevit procesory z iPhonů 6S a 6S Plus. Domácí asistentka by měla zapadnout do ekosystému a měla by velmi hladce spolupracovat s veškerými macOS a iOS zařízeními, stejně tak s Apple TV, Apple Watch a AirPlay.

Kuo předpokládá, že Apple zahájí prodej tohoto zařízení v druhé polovině letošního roku a za první rok prodejů se jim podaří dosáhnout na metu 10 milionů prodaných kusů. Výrobu by měla dostat na starost společnost Inventec, která pro Apple vyrábí například AirPods. Design by měl být velmi podobný tomu z Macu Pro.

siri

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.